magyarfutball.hu

Budapesti AK - UTE 2 : 2 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
attendance:
  1. Sport-Világ: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2017.10.01, 12:11
    kép

    A Budapesti Atletikai Klub és az Ujpesti Torna Egyesület mérkőzésének egyik jelenete. A bajnoki mérkőzés eldöntetlenül végződött 2:2 arányban.

    kép

    A Budapesti Atletikai Klub védelme az Ujpesti Torna Egyesület ellen.

    Tolnai Világlapja, 1913. április 20.
     
  2. avatar: heimo
    2017.08.23, 21:25 (szerk.: 2017.08.23, 21:25)
    Budapest-csepeli Atlétikai Klub - Ujpesti Torna Egyesület 2:2 (1:0)
    Hungária sporttelep

    Ha az ujpesti hátvédők játéka arányban állott volna azzal, a mit a csatázósor és a halfsor produkáltak, könnyen az U.T.E.-nek juthatott volna a győzelem. A B.A.K. csapatában a csatázósor kiforrott összejátszással működött, de a kombinálást túlzásba vitte, úgy, hogy a két szélső, Gálos és Cseh által vitt támadások legnagyobb része meddő maradt. A mérkőzés első félidejét a széltől támogatott B.A.K. támadásai tették érdekessé. A 25-ik percben esett az első gól, a Rosmann hibáját ügyesen kihasználó Schaffer lövéséből. A második félidőben a kedvezőbb oldalon játszó U.T.E. volt a többet támadó fél. Az első veszedelmes helyzetet Vogel teremtette a B.A.K. kapuja előtt és annak ellenére, hogy elgáncsolták, gólba juttatta a labdát. A bíró gól helyett tizenegyest ítélt, a mit Vogel kiegyenlítő góllá értékesített. A vezető gól örömét negyedórával később Besenczy szerezte meg az U.T.E.-nek. Tizenegyes büntetőrúgás fosztotta meg az ujpesti csapatot a győzelemtől, a melyhez Kuschner foultjáért jutott a B.A.K.és Késmárky éles lövése hozta meg a kiegyenlítést. Bíró Újváry Ödön volt.

    Budapesti Hírlap, 1913. április 01.
     
  3. avatar: heimo
    2017.08.23, 21:13 (szerk.: 2018.03.30, 18:09)
    BAK—UTE 2:2 (1:0) Hungária-út. Biró: Újvári.

    BAK lép fel erős hátszél által támogatva támadólag s Schaffer a 15 percben biztosítja csapatának a vezetést. Az UTE csak ritkán veszélyezteti a BAK kapuját s csatárai több kedvező helyzetet szalasztanak el. A II. félidőben UTE széllel játszik s többizben ugyancsak kemény dolgot ad Györgynek, ki kapuját nagy szerencsével védi, egyizben még Vogl az üreskapu fölé fejel. A 15. percben a BAK 11 -est vét, amelyből Vogl kiegyenlít. Az újpestiek további fölényének következménye a Besencei által 15 méteröl rúgott boolt. Racskó fejesét György alighogy menti, mire a BAK kerül frontba. Egy támadásuk alkalmával Schaffert a büntető területen belül elgáncsolják s a megítélt tizenegyesből Késmárki kiegyenlít. A mérkőzés általában meglehetős durva volt.

    Sport-Világ, 1913. március 31.
     
  4. avatar: heimo
    2017.08.23, 21:09
    BAK—UTE 2:2 (1:0).
    Hungária-út. Bíró: Ujváry Ödön

    A BAK a helyválasztás jogával élve, a szeles oldalt választja és ezt az előnyt bőségesen ki használva a 25p.-ben Rossmann hibájából Schaffer révén jut a vezető goalhoz. A mind erősebbé való szél ellenére az UTE is sokszor hozza veszélyes helyzetbe ellenfele kapuját, de BAK védelme résén van. A második félidőben az UTE veszi át a támadó szerepét. A 20-percben Vogelt lövés közben elgáncsolják, de még mielőtt labdája a kapuba röpül a bíró fütyül és tizenegyest ítél. Vogel lövi a sikeres penalty kicket. Negyedórával később Racskó beadásából Besenczy lövi a UTE második, egyúttal vezeti goalját, de a BAK a Kuschner fouljaért megítélt 11-esből Késmárky révén kiegyenlít Az UTE csatársora és halfjai igen szépen dolgoztak s a backek is megemberelik magukat, az újpesti csapat két pontot vihetett volna haza. A BAK csatársora ügyesen kombinált, de a kapu előtt túlzásba vitte a passzolást, amit az UTE halfsora könnyen szerelt le és így kárba veszett a két szélső, Gállos és Cseh munkája. A halfsor gyenge, a védelem bizonytalan volt.

    Sporthírlap, 1913. március 31.