magyarfutball.hu

MAC - Terézvárosi TC 4 : 1 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.19, 19:25
    MAC—TTC 4:1.

    (Üllői-uti pálya.) A várt fölényes játék elmaradt,bár a Magyar Athletikai Club csatársorának a goalképessége révén az eredmény fölényes játékot sejtet. A mezőny­ben alig valamivel volt jobb a MAC a Terézvárosiaknál s ha utóbbiaknak a védelme valamivel jobban funkczionál, a kék-sárgák győzelme a legminimálisabb goalarányu lett yolna.
    Kezdjük az érdemi beszámolót a MAC csapatával,a melynek ez volt az első tavaszi bajnoki matche. A MAC oly sok kísérletezés után végre megtalálta a legjobb összeállítást, a melylyel előreláthatólag sikerrel fogja felvenni a harczot a legjobbakkal. A védelem a bizonytalanul dolgozó kapustól eltekintve kifogástalanul dolgozott, a fedezetsor meglehetős, míg a csatársor valóban elsőrangu játékával dicséretet érdemel. A védelem Kehrlinggel,a csatársor pedig a jobbszélre újból beállított Ráczczal nagyon megerősödött. Bodnár rendkívül agilisán túlzott agilitásában azonban néha brutálisan játszik ; különbenmég mindig az a régi kiváló képességű csatár, a kinek eddig ismertük.
    A TTC váratlanul jól játszott. Kapusa gyenge, hát­védei azonban annál jobbak és mentettek is mindent,a mi menthető volt. A fedezetsor legjobb embere Vágó II., a másik kettő sokat vesztett játéktudásából. A csatár­sor élénken, sok erővel és biztató képességgel vezeti a
    támadásokat s ha Feketén kívül még csak egy goal-lövője is van, könnyen szerezhetett volna meglepetést.Sok alkalmuk volt az eredmény javítására, de a csatá­rok a goalhelvzeteket sorra elhibázták.
    Az első félidőben Bodnár és Rácz egy-egy könnyen védhető goalt rúgnak (félidő 2:0), mig szünet után az ismét játszó Fodor további két goallal javítja az ered­ményt ; az utolsó goa! remekül helyezett éles lövés ered­ménye volt, a mely a kapufáról pattant védhetetlenül a hálóba,
    Biró Langfelder Ferencz.

    Az Újság 1913 február 25.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.12, 00:17 (szerk.: 2021.06.12, 18:50)
    Az első goalt Bodnár lőtte. Közvetlenül ezután Kehrlingről kornerre jutott a labda, meleg hely­zetbe sodorván a MAC kapuját. Rácz szép egyéni támadását goallal fejezte be (2:0), majd TTC tá­madott s Fekete lövését Ujsághnak kellett fogni.
    A II. félidőben Fodor egymásután két goalt lőtt. Az elsőt kornerből. A TTC egyetlen goalját szabadrúgásból Menczer fejelte.

    Sporthírlap, 1913. február 24.