magyarfutball.hu

Törekvés SE - 33 FC 1 : 2 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.18, 18:32
    »33« FC—Törekvés 2:1,
    (Halom-utczai pálya.) A teljesen formán kívül levő Törekvés gyenge csapata úgyszólván minden győzelmi esély nélkül indult a küzdelembe, sőt súlyos veresége sem lett volna a 33-asok mai kondicziója mellett meg­lepetés. Ha mégis elég jól megálltak a helyüket, az első­sorban annak tulajdonítható, bogy a 33-asok a Törekvés rossztalaju pályáján nagyon bizonytalanul játszottak. A két csapat között azonban mégis volt annyi klasszisdifferenczia, hogy az a Törekvésnek a pálya ismerete és otthonosabb mozgás által nyújtott előnyöket ellensú­lyozhatta.
    A Törekvés csapata némi fejlődést mutatott az utolsó matchen produkált játékhoz képest. A csapat vezetőségének gondolkozására jó fényt vet, hogy egyik legjobb játékosát, Nyilast, büntetésből nem játszatta, a mi pedig a csapat játékerejét csökkentette. A vasutas csapatban a szélső csatárok és a közvetlen védelem játszott jól. . ,
    A 33-asoknál inkább az egyéni játék dominált, a miben Székány Géza és Stitzl tűnt ki.
    Húsz percznyi játék után Székány rúgja szabad­rúgásból a vezető goalt (félidő 1:0), a mit a Törekvés Ürögdi révén a második félidő elején kiegyenlít. Egy teljesen indokolatlanul megítélt tizenegyesből rugja Szé­kány a második és győztes goalt. Biró: Biró Sándor.

    Az Újság 1912 december 10.