magyarfutball.hu

Törekvés SE - Nemzeti SC 5 : 0 15:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.06, 18:47
    Törekvés—NSC: 5 : 0. (2 : 0).

    Az első félidő 2 goalját Salamon és Borisz lövi. A második félidőben Bőti 3 goalt csinált a 18., 21. és 32. percben. Biró: Biró Sándor volt. A Törekvés mindvégig szép fair játékot produkált
    .

    Pesti Hirlap, 1914 március 17.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.30, 20:51
    Törekvés—NSC 5:0.

    A Nemzeti Sport-Club egész heti reménykedését tette tönkre a MLSz. Feldmannak, a kitűnő reprezentativ hátvédnek pénteken este történt kitiltásával. Igaz ugyan,hogy ezzel szemben a Törekvés is a szintén kitiltott Nyilas helyén tartalékkal szerepelt, ez azonban nem egalizálta a dolgot, a mennyiben a Törekvés jó helyettest tudott állítani, mig a Nemzetieknek közismerten gyenge a tartaléklegénysége.
    NSC-nek amúgy sem volt túl sok esélye a jó formá­ban levő vasutascsapattal szemben annak saját pályáján, egészen bizonyos azonban, hogy ha teljes csapatot tud kíállitani, nehéz munkára kényszerithette volna ellenfelét. A Nemzeti Sport-Club elkövette azt a hibát, hogy Feldmann hiánya miatt felforgatta csapatát s a helyett, hogy a helyére második csapatbeli játékost állított volna,Ernstet vonta hátra a fedezetsorból, s az ő helyén ifjú­sági játékost szerepeltetett. Ilyformán, mivelhogy László baloldali fedezet is meg van sérülve, tulajdonképpenhárom tartalékkal gyengítette az NSC csapatát.
    A Törekvésben Nyilas helyén Szecsey és Hoffmann posztján a reaktiváit Hauswald játszott.
    A nagy goalarányu vereség különben még igy sem hü kifejezője az erőviszonyoknak, a mennyiben az NSC még ezzel a csonka csapatával is elég szépen tartotta magát. A Törekvés csatársora, főleg Borisz, Salamon és Bőti igen jól működött.
    Az első félidőben még nem domborodik ki a Törek­vés fölénye, és csak az utolsó tiz perczben tudott két goal előnyre szert tenni. Félidő 2 : 0.
    Szünet után a Törekvés fölényesen játszva, Bőti révén még három goalt szerez. Biró: Biró Sándor.

    Az Újság 1914 március 17.