magyarfutball.hu

33 FC - Törekvés SE 1 : 2 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
referee : Havas Lajos
attendance:
  1. Az Újság: 2.000
  2. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.03, 19:48 (szerk.: 2021.12.04, 09:49)
    Törekvés - „33“ FC 2:1 (2:1)
    Hungária-ut, 2500 néző.
    Bíró: Havas Lajos

    Két kevés tréninggel rendelkező és a sáros pályán nehézkesen mozgó csapat állott egymással szemközt. A Törekvés őszi összeállitásában jelent meg, mig 33-asok csatársorából az őszi csapat két érőssége Horváth és Székány hiányzott. A Törekvés ennélfogva játékának egyöntetübb voltával, de játékosainak nagyobb testsúlyával is jobban érvényesülő mint a 33-as FC., a melynek különösen a csatársora valósággal pehelysúlyú játékosokbol állt.

    De nem a anyira ez, mint inkább a támadások­ban a gyorsaság hiánya volt a budai csapat Achil­les sarka s főképpen lassu startjaikkal szalasztották el a második félidő -több goalhelyzetének értékesítését.

    A csatársorok között különösen az első félidő­ben, volt föltűnő á különbség, a mi azonban, a félidő végén, - a mikor a biró a Bosnyákovitsot foul-oló Nyilast kiállitotta - kiegyenlitődött.
    A második félidőben frontba is került a,33-asok csatársora, öe Franz jobbszélső okos,finom nüanszokkal keresztülvitt akcziói és Csárdás agilitása kevésnek bizonyult Takács és Baráth gyönge játékának az ellensúlyozására. Az I. félidőben a Törekvés volt a helyzet ura, A pompás technikáju Bőti vezette a leg­több támadást. Az első goal a 18. percben Borisz helyezett lövéséből esett olyanformán, hogy Böti lövését Zsák a lába elé ütötte.

    A második goalt Borisz készítette elő, a balszélről befutó Bőti nyomta, a kapuba (23 perc). A 33-asok-goalja Csárdás érdeme, aki a Takács-tól kapött labdávaT lefutva, néhány lépésről helyezte a kapuba.

    A II. félidő nagyobbrésze csak a 33-asok fölényét mutatta. Több elszalasztott helyzetet egy kapu mellé lőtt 11-es azonban kedvét szegte a csapatnak, ugy, hogy a mérkőzés végén ismét a Törekvés csonka csatársora vezetett támadáshoz, amelyek leszerelésében a kitűnő formát mutató Bösnyákovitntak volt a legtöbb érdeme.

    Csapatösszeállítás:
    Törekvés: Dürr - Horváth, Hoffmann - Pejtsik, Ging, Siegl - Nyilas, Borisz,Klinga, Salamon, Bőti.
    „33“ FC : Zsák - Dreischock, Bosnyákovits, - Biró, Vanicsek I., Eichinger- Franz, Takács, Vanicsek II., Csárdás, Baráth.

    Sporthirlap, 1914. február 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.23, 19:07 (szerk.: 2021.12.04, 09:48)
    Törekvés — Törekvés — "33"-as FC 2:1.

    A kétezer főnyi közönség előtt megtartott mérkő­zésen a Törekvés megérdemelt győzelmet aratott. A sáros talajon legénysége jól mozgott s igy a mezőnyben szebb és jobb játékot produkált ellenfelénél, és a kapu előtt is határozottabb volt. A mérkőzés mind a két fél részéről bővelkedett csúnya jelenetekben, a mikben Bosnyákovios (»33«-as FC), az egyébként jól játszó hátvéd és Nyilas (Törekvés) vitték a vezetőszerepet; az utóbbit a bíró még az első félidőben kiállította. A mérkőzés nagyobb részében, különösen pedig a második félidő első felében, a Törekvés volt a helyzet ura. A »33«-asok is elég gyakran támadnak, de Franz és Csárdás akczióit partnereik elront­ják.

    A Törekvés első goalját Borisz rúgja a 19-ik perczben Zsák hibájából, a ki a Bőti által lőtt labdát egyenesen Borisz lábai elő dobja. Öt perczczel később Borisz beadá­sából Bőti szerzi meg a második goalt, a mely azonban kissé off-side izü volt. A »33«-asok a félidő vége felé érik el Csárdás szép egyéni játéka révén az egyetlen goaljukat, a kiegyenlítés esélyét azonban ugyancsak ő elszalasztotta, a mennyiben a Takács elgáncsolása miatt megitélt tizen­egyest a kapu mellé rúgta.

    Félidő 2 : 1.

    A második félidőben változatos a játék, azonban további eredményt a csapatok nem tudnak elérni.
    Bíró : Havas Lajos.

    Az Újság, 1914. február 24.