magyarfutball.hu

33 FC - Kispesti AC 2 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.17, 20:26 (szerk.: 2022.01.18, 09:27)
    "33" Footbll Club — Kispesti FC 2:1 (1:0)

    Bíró: Taffel Miksa

    A "33"-asok kedvetlenü!, lélek nélkül játszottak, mintha nemis bánták volna, ha a Kispesttól esetleg vereséget szenvednek. s mivel feltétlenül nagy szívességét tettek volna a kieséshez legközelebb álló szimpátikus kispesti csapatnak. Azonban Kispesttől is lelkesebb és agilisabb játékot vártunk, sőt meglepett, hogy a »33» FC második goalja után egészen feladták a küzdeimet. A győztes csapatban ismét Zlooh mu­tatott imponáló formát, a ki hétről-hétre nagy ambiczióval, legjobb tudásával játszott és nem csekély része van abban, hogy a »33»-asok a bajnoki lista hetedik helyére kerültek. Kitűnő volt még Grüner, a csatárok közül pedig Boros II. és a jobb szélen Csárdás. A kispestieket, már láttuk jobban is játszani, ma csak a hátvéd pár, továbbá Turi, Jeszenák ás Bol­dog elégitett ki. A szél ellen játszó »33»-asok Zeitler révén megszerzik a vezetést. Half time után Kispest tizenegyessel kiegyenlíthetne. Turi azonban Zsákhoz rugja a labdát. Vancsai azután kettére szaporitja a fekete-fehérek goaljait, mire a KAC balszélsőjének ügyes akcziója Jeszmás révén Kispestet is goalhoz juttatja.


    Az Újság, 1918 június 11.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.01.09, 19:50
    „33" Futball Club—Kispesti Atlétikai Club 2:1 (1:0)

    Hungária-uti pálya Bíró : Taffel Miksa.
    A KAC volt a lelkesebben, ellenben a »33». nagyobb technikai tudással játszó csapat, és az eredmény megfelel körülbelül a mutatott já­téknak. Az első tflidőben a »33» volt a többet támadó fél, de a »33» támadásai több veszélyt jelentettek az ellenfélre nézve,
    A győztes csapatban a fedezetsor felelt meg legjobban feladatának. Itt és egyben a mezőny, legjobb embere Zloch volt, a kinek talán fő­része van abban, hogy a »33» az utóbbi időben sorozatos sikereket ért el. De a két szélső fede­zet is ügyesen támogatta ugy a védelmet mint a tánadást. A csatársor tetszetősen, de erély­telenül játszott, csak Vancsai 11 és Wöhling árultak ei különösebb kedvet és igyekezetet. A védelem elég biztosan szerelte le az ellenfél támadásait, különösön Grüner keltet feltűnést biztos rugásaival. A KAC -ban is a fedezetsor volt a csapat legjobb része. Rendkívül agilisán mozognak, a mezőnyben és nagyrészt nekik volt köszönhető, hogy a csatársor sűrűn jutott támadáshoz. A csatársornak nagy hibája azon­ban, hogy a befejező akciók ke keresztülvitelében nagyon erélytelen és a kínálkozó helyzetek kiaknázásához nem ért. Csak a jobbszárny tu­dott esetenkint veszélyes lenni a hol a BLK- tól átigazolt Jeszmás lényeges megerősódését jelenti a csapatnak.
    A KAC-nak az első félidőben mutatott fölé­nye ellenére a »33» éri el a vezetést Zeitler révén. A másodikban azonban a »33» nyugodtabb de tervszerübb tempója jobban érvényesül és Vancsai II ujabb gólt lő.
    A Kispest lelkesedése azonban nem lankad, és sikerül is Jeszmás révén eredményt elérnie.


    Sporthirlap, 1918 június 10.