magyarfutball.hu

III. Kerület - Törekvés SE 2 : 0 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.05, 14:47
    III. ker. TVE—Törekvés SE 2:0 (1 : 0)

    — Hungária-uti pálya. — Bíró: Szüsz Béla.
    A nap legnagyobb meglepetése. A Törekvés, "mely eddig veretlenül játszotta, végig mérkőzé­seit. váratlanul kikapott a nagyszerű formát kijátszott Vívóktól. A Vivők sikerének titka nagyban abban leli magyarázatát, hogy a vivók a multban is mindenkor nagy szerencsével ope­ráltak a Törekvés ellen s ezúttal is nagy am­bícióval és lelkesedéssel mentek a küzdelembe. Győzelmük feltétlenül megérdemelt volt, mrt bár a vasutas csapat többet volt frontban, a Vivók támadásai formásabbak, szebbek voltak. A győztes csapat legjobb része a közvetlen- vé­delem volt, melyben Stark szinte egyedül tartotta fel a Törekvés meg megujuló támadásait.A fedezetsor rendkívül szorgalmasan szedett labdát, fáradhatatlanul vetette frontba csatár­sorát, s a mérkőzés utolsó pillanatáig szívvel, tűzzel küzdött. Kellemesen lepett meg a csa­társor eleven mozgásával, gyors labdára mené­sével, amiben különösen a Ludvig — Rázsó— Hönich jobbszárny tett ki magáért. A Törek­vésnek váratlanul igen rossz napja volt, ami a tartalékos fedezetsor abszolut rossz játékában leli magyarázatát.
    A fedezetsor gyenge játéka okozta, hogy a különben nagy képességű hátvédek is bizony­talanul mozogtak, s a csatársor sem tudta megtalálni önmagát, amiben feltétlenül része volt annak, a körülménynek, hogy fedezeteitől egyáltalában nem kapott használható, labdát s Kisala is betegen állott ki. Egyedül Csapkay elégített ki. Az eredmény előidézésében része volt mindenesetre a Törekvés által a mérkőzés elején vétett öngólnak, ami láthatóan depri­málta a vasutas csapatot, mig a vívókat csak még nagyobb energia kifejtésére ösztökélte.
    Az első gólt, a vívók olymódon érik el, hogy Hőnich beadását Viola a 7. percben saját ka­pujába fejeli. A második félidő 4. percében jut a Vívó csapat második góljához oly módon, hogy egy előre adott labdát Siegl elhibáz, Hőnich idejében rástartol, s közvetlen közelről védhetetlen gólt csinál.


    Sporthirlap, 1918 április 8.