magyarfutball.hu

UTE - Törekvés SE 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 18. forduló
referee : Ujváry Ödön
attendance:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.09, 21:26 (szerk.: 2022.02.10, 11:45)
    UTE - Törekvés 2:1 (0:0)

    Népszigeti pálya, 3000 néző
    Bíró: Ujvári Ödön

    A két csapat talál­kozása a várakozásnak megfelelően erős mérkőzést eredményezett. A match az UTE megérdemelt győ­zelmével végződött s a diadalra lelkesen és tartal­masabban játszó ujpesti csapat teljesen rá is szolgált. Az UTE Priboj és Szidon II. helyén Kelecsényivel és Polacsekkel állott fel.

    UTE kezd és Schaller—Polacsek összjátéka azonnal frontba hozza a csapatot, a Törekvés vé­delmének elszánt munkáján azonban megtört min­den akciója. Lassan a Törekvés, csatársora is belemelegszik és a Böjti—Csapkay szárny játékával a vasutas csapat is gyakori támadásokat vezet. Változatos közép játék folyik, ám a csatárok mun­káját a mindkét részről hibátlanul dolgozó védel­mek sikeresen leszerelik.

    A második félidőben az UTE vezet sürü táma­dásokat. A 20. percben Pollacsek szép lövéssel megszerzi az UTE vezető gólját. A Törekvés vehemens támadásokat intéz és sikerül is a 25. percben Csapkay menthetetlen lövésével kiegyen­lítenie. Óriási tempóban folyik a játék a vezető gólért. A 32. percben a kiszökő Schallert a Törek­vés védelme durván elgáncsolja és az ezért meg­ítélt tizenegyesből Baubach a győztes gólt lövi.

    A hátralévő időben mindkét csapat támadásai meddők maradtak. A győztes csapat és a mezőny legjobb embere Baubach az UTE középfedezete volt. Nagyszerű segítő társa volt Milosovics bal­fedezet. A védelemben Vogel II. excellált, mig a csatársor lelke az agilis Schaller volt, akinek félel­metes lövései Dürr nagyszerű képességeit alapos próbára tették. A Törekvés csapatának legjobb része a védelem volt. A fedezetsorban Ging nyúj­tott ismét kiválót, mig a csatársornak csupán a balszárnya érdemel dicséretet.

    Sporthirlap, 1919. április 14.