magyarfutball.hu

Törekvés SE - 33 FC 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 16. forduló
referee : Ujváry Ödön
attendance:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.08, 14:28 (szerk.: 2022.02.08, 15:16)
    Törekvés — „33“ FC 3:1 (2:1)

    Halom utcai pálya, 2000 néző
    Biró: Ujvári Ödön

    Igen érdekes és nivós küzdelem, amelyben a Törekvés egy árnyalattal jobbnak bizonyult ellen- felénél. Győzelme ugyan feltétlenül megérdemelt volt, de a „33“ játéka is teljes elismerést érdemel és ha határozott balszerencse nem kiséri akcióját, könnyen eldönthetetlenné tehette volna a küz­delmet.

    A győztes csapat legjobb része a fedezetsor volt, a mely pontosan és bőven juttatott labdáival a támadás dolgát szerfelett megkönnyítette. A csa­társor a mezőnyben nem volt egészen kielégítő, mert összjáttéka és kombinációi sok kívánni valót hagytak hátra, de viszont a kapu előtt nagyszerű lövőképességnek adta tanujelét. Egyénileg Csapkai, Viola és Urik voltak jók, míg Csermely índiszponáltan játszott, Bőti pedig nem vált be. A ka­puban Dürr néhány remek védést produkált.

    A „33“ talán ezúttal produkál a a szezonban legjobb játékát. A csatársor, a melyben Boros II helyét Zeitler foglalta el, tetszetősen és lendülettel vezette a támadásokat; igen jó volt a Zeitler— Kramer jobboldal, mig László a halszélen teljesen indiszponált benyomást keltett. A fedezetsorban Zloch ék Boros I mutattak jó formát, bár egész­ben tulságosan a védelembe huzódtak.
    Mindkét félidőben a Törekvés némi fölénnyel játszott; de a „33“ is sok és szép támadást veze­tett. Az első gól Urik 30 méteres lövéséből esett, a melyet Zsák elnézett; a második Csapkai szép akciójából.Ezután a „33“ ér el gólt Kramer be­adásából Gansl révén. A második félidőben a „33“ néhány kitűnő helyzetet hagy kihasználatlanul, öngóllal azonban a Törekvést segiti ujabb ered­ményhez.

    Sporthirlap, 1919. március 17.