magyarfutball.hu

MÁV Gépgyár - Budapesti TC 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.08, 14:34 (szerk.: 2022.02.08, 15:16)
    BTC - Máv. 2:2 (1:1)

    Halom-utcai pálya
    Biró: Szüsz Hugó

    Lanyha tempóju unalmas és nivótlan mérkőzés, amelyben a BTC. volt némi fölényben, de a játé­kosai nagyrészt léleknélküli játéka miatt a győzel­met kivívni nem tudta. A Máv. csapata, ha a tu­dásban el is maradt ellenfele mögött, lelkesedés­ben messze tulszárnyalta. Csupán így volt lehet­séges. hogy a BTC vezető góljait mindkét eset­ben sikerült kiegyenlítenie.

    Máv. kezd, de a BTC. azonnal támadólag lép fel. AZ 5. percben Németh lövi a piros-fehérek vezető gólját, amely után a BTC kissé visszaesik és a Máv támadásai a 15. p.-ben eredményesen végződnek. A Máv. által rugott kornert Bihari hi­básan védve öngólt vét. Innen kezdve a Torna Club erősen szorongatja a Máv. kapuját, de a Máv. védelmének lelkes munkáján, minden kísérletezé­sük hajótörést szenved.

    Szünet után erősbbödik a tempó és a BTC mind­jobban védekezésre szorítja ellenfelét.

    A 20. percben Hajdu gyengén guruló labdáját a Máv. védőjátékosai elhibázzák és az a golba jut. A Máv. lelkes támadásokkal felel és a 28. p.-ben szabadrugásból Szedlacsek a kiegyenlítő gólt fejeli. A játék további részében a BTC. van fölényben, a Mav. ritkán, csak lefutásokkal tud ellenfele tér­felébe átjutni. A BTC.-ben Kertész, Kanyaurek és Szántó II. a Máv. csapatában Oszwald, Bobor és Szedlacsek játéka érdemelt dicséretet.

    Sporthirlap, 1919. március 17.