magyarfutball.hu

Budapesti AK - UTE 0 : 2 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 5. forduló
attendance:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.28, 21:27
    Ujpesti TE—BAK 2:0(0: 0).

    Bíró : Fiedler Konrád. A kék-feketék négy tartalékja, közül Széndrő a kőzépfedezet helyén feltűnően jól állta meg helyét. Az egész csapat az első félidőben derekasan küzdött és csak szünet után esett vissza, a mikor Aut megsérült, ugy hogy azontul csak tíz emberrel játszott a BAK, Ujpest két góalig terjedő győzelmét azonban megakadályozni nem tudta.


    Az Újság, 1918 november 12.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.01.28, 21:24
    Ujpesti Torna Egyesület —Budapesti Atlétikai Club 2:0 (0:0).

    Margitsziget, 3000 néző Bíró: Fiedler Konrád.
    Erős iramú, változatos, de végig fair játék után győzött az ujpesti csapat.
    A mérkőzés első félideje egyenlő erők küzdelme volt, a csatárok gyors labdáramenéssel, de mégis többnyire egyénileg kísérleteztek, ami azután mindkét fél védelmének óvatos játéka folytán nem lehetett eredményes, Az UTE csa­patában Váradi nyugodt védeseivel, Vogel II és Vogel III pedig kitűnő kapcsolásaikkal és hatalmas felszabadító rugásaikkal tűntek ki. A halfsor, de egyben az egész mezőny egyik legjobb embere a fiatal Milosovics volt; aki reprezentatív formáról tett bizonyságot. A csa­társorban Szidon szélső, valamint Priboj és Schaller belső csatár játéka érdeme! említést. A BAK ma nem nyujtotta azt a játékot, amely egyenlő lenne a csapat legutóbbi teljesitményé­vel. Ennek az oka részben az volt, hogy a csa­patban négy tartalék szerepelt, részben pedig az hogy Aut az első félidőben annyira meg­sérült, hogy el kellett hagynia a pályát s a BAK ennek következtében tíz emberrel játszotta vé­gig a mérkőzést. Nagy a kapuban kitünően védett. A hátvédek közül Székely volt a jobbik. A fedezetsorban az előre tolt Gutwillig gyengének bizonyult a neki szokatlan helyen. A Károly helyén játszó Schlesinger igen jól be­vált, mig a csatársorban egyedül Gácsy volt jó, Tóth eredménytelenül dolgozott.
    UTE támadásokkal kezdődik a mérkőzés és bár mindkét csapatnak számos alkalma nyílik gól elérésére, a csatársorok gólképtelensége, va­lamint a védelmek erélyes közbelépése meghiu­sít minden akciót. A félidő vége felé 10 percig szünetel a játék — labdahiánv miatt.
    A második félidőben a BAK visszaesik és mindinkább kidomborodik az UTE fölénye. A 15. percben egy kapu előtti kavarodásból éri el Ujpest az első gólt. Az eredmény fellelkesiti az UTE csatársorát és a 25. percben Priboj a má­sodik gólt lövi. Bár az UTÉ továbbra is tá­madó fél marad, ujabb eredményt elérni nem tud. A játék utolsó perceiben a BAK vezet he­ves támadásokat, de az UTE védelme mindent ment
    .

    Sporthirlap, 1918 november 11.