magyarfutball.hu

33 FC - Törekvés SE 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.18, 21:00
    33 FC: Zsák— Kramer, Kutik— Bo­ros, Vanicsek, Eichbaum— László, Bel­ler­, Kovácsy, Bakonyi, Beck.
    Törekvés: Dürr— Horváth, Vass—­ Csermely, Hajós, Wetzer— Szántó, Weisz, Micsinay, Kautsky, Hirzer.

    Nemzeti Sport, 1921. június 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.18, 20:56 (szerk.: 2022.03.19, 11:51)
    „33“ FC - Törekvés SE 2:1 (1:0)

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Nagy László
    (Szombat.)

    Becsülettel verekedtek mai utolsó mérkőzésükön a Harminchármasok, jóllehet ez a meccs számukra semmi­féle jelentőséggel nem birt már. Meg­mutatták, hogy lelkesedésük és am­bíciójuk nemcsak hogy nem csök­kent, hanem növekedett, ami meg­nyugtatóan hathat a klub barátaira. Zloch, Csárdás és Kramer II. nélkül kellett felvenniök a küzdelmet a Siegl hijján komplett Törekvés ellen és mégis sikerült győzniük, pedig a vasutas csapatnak a negyedik hely elnyeréséhez feltétlenül szüksége lett volna a pontokra.

    A győzelem kivívásában oroszlánrész illeti a közvetlen védelmet, mely­ben Zsák néhány bravuros védésével bizonyította be, hogy ismét közel van igazi formájához. Imponáló biz­tonsággal dolgozott a balhátvédet játszó Kutik s a tartalék Kramer I is megfelelt az első félidőben. A halfsor szorgalmával tűnt fel s agilitásáért dicséretet érdemel a Boros—Vanicsek—Eichbaum trió minden tagja. A csatársorban csak László kiváló játékáról emlékezhetünk meg elisme­rőleg. Gyors lefutásai, pontos be­adásai és éles lövései mindenkor veszélyt jelentettek a Törekvés kapu­jára s ha folytonos idegeskedéséről le tud szokni, egyike lesz legjobb szélső csatárainknak. A különben tehetséges Kovácsi a játék elején megsérült, mig a többiek gyengébben funkcionáltak.

    A Törekvésben a Dürr—Vass— Horváth közvetlen védelem jól dolgo­zott. A fedezetsorban Hajós intelli­gens labdaosztása tűnt fel, csupán páros lábbal történő és szabálytalan beugrásairól kell leszoknia. Jól dolgo­zott Csermely, mig Wetzer Lászlóval nem tudott megbirkózni. A csatársor­nak ma határozottam rossz napja volt. Szánthó volt az egyedüli, aki kiját­szotta rendes formáját. Weisz szokat­lanul önző volt, Micsinay csak néhány jól irányított lövéssel keltette fel a figyelmet, mig a Kautsky—Hírzer bal­szárny nem nyujtott említésre méltót.

    A „33“-asok már a játék negyedik percében érik el első góljukat László védhetetlen lövésből. A második fél­idő 19. percében a középre huzódott László a Törekvés hátvédei között kiszökik és ujabb gólt lő. A Törek­vés egyetlen gólját a 35. percben éri el Micsinay szabadrugásából; Zsák előtte álló hátvédei miatt nem láthatta a szépen lőtt éles labdát. Az utolsó percekben a Törekvés nagy fölénybe kerül, de eredményt elérni nem tud.

    Sporthirlap, 1921. június 13.