magyarfutball.hu

MAC - VII. Kerületi SC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 30. forduló
referee : Iváncsics Mihály
attendance:
  1. Sporthírlap: 4.000
  2. nela: 6.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.18, 20:17 (szerk.: 2022.03.19, 11:50)
    VII. ker. SC: Kocsis - Juhász, Hoff­­mnann— Weszter, Kojsza, Melich— Lederer, Brenner, Csuzmann, Pollák, Herzog.
    MAC: Fehér— Jancsár, Szaffka— Lenz, Kocsis, Omelka— Rácz, Bodnár, Zsáry, Szalay, Levente.

    Nemzeti Sport, 1921. június 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.18, 20:02 (szerk.: 2022.03.19, 11:50)
    MAC - VII. ker. SC 2:1 (0:1)

    Üllői-uti pálya, 4000 néző
    Biró: Iváncsics Mihály
    (Szombat.)

    A lét — vagy nemlét kérdése ha­talmas mértékben megnövelte az atlé­ták lelki erejét, a mindenáron való győzni akarás az ambíciónak és a lelkesedésnek szuperlativuszát vál­totta ki a MAC csapatából, mely vé­gül is megérdemelt győzelmet aratott, megszabadulván ezzel az osztályozó mérkőzésekben való részvételtől is. Pedig a start nem volt valami biz­tató. Weiner a csapat legjobb embere sérülése miatt nem játszhatott; he­lyére Omelka került, mig center Zsáry lett s Fodor helyett Kocsis játszott centerhalfot. Az első félidőben az erős szelet kapták szembe az atléták és a VII. kerületnek gólt is sikerült rugnia. Mind e sikertelenség azonban nem csüggesztette el a csapatot, mely a második félidőben döntő fölénybe került s a gól előny ellenére is a maga javára tudta fordítani a mérkő­zés sorsát.

    Fehér felesleges pózolásától eltekintve, jól védett. A hátvédek, Jancsár és Szaffka hibátlan rugótechnikája jól érvényesült, de Szaffka könyelmü já­tékmodora ezuttal is megbosszulta magát; a bekapott gól az ő könyelmü helyezkedésének rovására irható. Meg­lepően jól dolgozott a Lenz—Ko­csis—Omelka összeállításu fedezetsor, amelynek összeroppanásától féltek a benfentesek is. Ez azonban nem kö­vetkezett be, sőt a fedezetsor jobban állta az iramot, mint ellenfele s a má­sodik félidőben állandóan frontban tudta tartani csatársorát. A csatársor­ban ezúuttal a Szalay—Levente bal­szárny volt a jobbik. Szalay főleg intelligens labdaadogatásával, Levente pedig gyors lefutásával és pontos beadásaival érdemelte ki a dicséretet. Zsáry energiát, határozottságot jelen­tett a center helyén. Bodnárra nagyon vigyáztak s igy egyáltalán nem tu­dott érvényesülni, mig Rácznak volt néhány értékes lefutása és beadása is.

    A VII. kerületiek csapata csak az első télidében nyujtott elfogadhatót, a másodikban összeroppant és unottan, lélek nélkül dolgozott. Wagner a ka­pott gólokért nem okolható. A két hátvéd,-Juhász és Hoffmann agilisan, de a szokottnál jóval bizonytalanab­bul dolgozott. A fedezetsorból kirítt Kojsza léleknélküli, indolens játéka; minden semmiségért veszekedett já­tékostársaival, a legkritikusabb hely­zetekben fegyelmezetlenül megállt és cserbenhagyta csapatát s végül ön­góljával a vereség közvetlen előidéző­jévé lett. A szélső halfok megfeleltek.

    A csatársor csak az első félidőben produkált elfogadhatót, mikor is egyé­nileg Lederer jobbszélsö és Pollák balösszekötő váltak ki. A második félidőben azután fedezetsoruk sem támogatta őket, ők sem igen igyekez­tek s igy nem sok vizet zavartak.

    Az első félidőben a VII. kerület a többet támadó. A 38. percben Lederer a rosszul helyezkedő Szaffka mellett lefut és pontos beadásából Pollák szép gólt fejel. A második félidőben a VII. kerület összeesik a MAC fö­lénybe kerül és Zsáry a 18. percben kiegyenlít. A 36, percben éri el a MAC győztes gólját olyan módon, hogy Levente ideális kornere Kojsza testéről a saját kapujába gurul. A játék hátralevő idejében a MAC kon­centrált védelmén megtörik az ellen­fél minden góllövési kísérlete.

    Sporthirlap, 1921. július 13.