magyarfutball.hu

Kispesti AC - 33 FC 5 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.31, 23:00 (szerk.: 2022.04.01, 12:07)
    Ítélkezett a bizottság a nagyváradi játékoscsábítás ügyében Singer Ernőt a 33-asok volt kapusát, az „elcsábítót“ a játéktól és a pályalátogatásoktól tiltotta el örökre.

    Nemzeti Sport, 1922. június 19.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.16, 21:54 (szerk.: 2022.03.17, 09:14)
    KAC — 33 FC 5:3 (3:2)

    Üllői-ut
    Bíró: Ujváry

    Váratlanul sok gól esett a két ve­szélyes zónában lévő, de jóképességű csapat találkozóján. Akik az Ü­llői­­-utra áldozócsütörtökön kifáradtak, azok nem bánták meg azt­, hogy köz­ben meg is áztak. Igazán szép meccs volt, mert mind a két csapat a győ­zelem fontosságának tudatában el­szántan és lelkesen ment a küzde­lembe.

    A KAC igazolta azokat, akik a kis­pesti­ csillag elhomályosodása idején is vallották, hogy régi nagy képességei­­ből még megmarad­ egy jókora adag. Fürge és veszélyes csatársora mögött nagyon megbízható halfsor áll. A hát­védek jól rugók, bár gyengébben sze­retnek. A kapuban pedig a válogatott Varga áll, aki mellesleg ez alkalom­mal csapata leggyengébb embere volt.
    A 33-as erőssége a László—Krammer —Kovácsy oldal volt, amelyik Hoch és Boross által támogatva, remek támadá­sokat vezetett. A közvetlen védelem­ben egyedül Csárdás érdemel említést, de a második félidőben már ő sem bírt Jennyvel lépést tartani.

    Már az első percnek megvan a meg­lepetése. László lefut, centerez és Ko­vácsy­ könnyű lövését a meglepett Varga meg sem próbálja védeni (0:1)­­ A 33-as keményen tárnál). A 15. perc­ben Kramer centerét Varga kiejti és a ráfutó Bakonyi a második gólt lövi (0:2). Ezután fog munkába a KAC. A 26. percben kornert ér el. Jenny lövi a kornert amelyik Singerről a gólba pattan (1:2). Majd Stalllmach vezet szép támadást a 33. percben, centerét Sándor védhetetlenül a gólba fejeli (2:2). Négy perc mulva Csontos egyéni játékkal megszerzi a vezető gólt (3:2).

    A második félidő ­pont ugy kezdődik, mint az első. László lefut és centeré­ből Bakonyi már az 1. percben ki­­egyenlít. A 33-as még küzd, de a 13. percben Sándor gólt rug s ezután 3. csapat összeesik. Az ötödik gólt szép összjáték után Csontos rugta. Egy perc­cel a befejezés előtt Ujváry kiállítja Lászlót, pedig mindenki azt hitte már, hogy László végre egy meccset végig fog játszani.

    KAC: Varga— Mihalek, Tury— Tóth, Blaschnik, Buday—Stallmach, Cson­tos, Eisenhoffer, Sándor, Jenny.
    33 FC: Singer— Csárdás, Kutik— Bo­­ross, Zloch, Vanicsek—Lász­ló, Kramer II Kovácsy, Bakonyi, Weck,

    Nemzeti Sport, 1921. május 7.