magyarfutball.hu

VII. Kerületi SC - Budapesti AK 3 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.16, 20:19 (szerk.: 2022.03.17, 09:09)
    VII. ker. SCC - BAK 3:0 (1:0)

    Üllői-ut
    Bíró: Nyul

    A szorgalmas VII. ker. csapatot a tréner keze mind stílusabbá teszi s ma az eddig gyengébb csatársor is megle­pett fürge és erélyes játékával.
    A VII. ker. nagy gólarányu győzel­mét lelkes játékának köszönheti, mely mellett annál kirívóbb volt a BAK in­­dol­ens játékmodora.
    A BAK vereségét nem menti az, hogy a bíró a szokott tulerélyesen játszó Müllert kiállította. Ez a második fél­idő 24. percében történt, amikor a VII ker. már 2: 0-ra vezetett.
    A győztes csapatnak kitűnően ját­szott a fedezetsora, Melich—Kojsza— Wester, a csatársorban jó volt a két szélső, különösen Jánosy és Csuzmann, aki mindhárom gólt lőtte. A BAK-ban Szabó I. és Forika dolgozott szorgal­masan. A gólok az I. félidő 15, a II. félidő 20 és 40. percében estek Csuz­mann szebbnél-szebb lövéseiből.
    Nyul képességeihez mérten gyengén bíráskodott.

    Nemzeti Sport, 1921. május 2.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.16, 20:14 (szerk.: 2022.03.17, 09:09)
    VII. ker. SC - BAK 3:0 (1:0)

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Nyul Dezső

    A várakozás ellenére rendkívül érdekfeszítő és mindvégig változatos mér­kőzés, amely végeredményben a VTT. ker. SC nagy gólarányu győzelmét hozta. Annak ellenére, hogy a VII. kerület, főként a csatársora, ma igen tetszetős játékot produkált, a három góldifferenciás győzelem nem fedi a tényleges erőviszonyokat, mert a BAK is szép játékot produkált.

    Míg azonban csatárai rendre elhi­bázták a kínálkozó helyzetet, addig a VII. kerület centere: Csuzman egy­maga három gólt lőtt és így csapatá­nak biztosította a győzelmet.

    A csapatok a szokott összeállítás­ban szerepeltek. Csupán a VII. ker. csatársorában volt változás. Léderer játszott jobb szélsőt és Jánossy összekötőt, Knoll viszont bal összekö­tőt. A csatársor munkáját lényegesen megkönnyítette az a körülmény, hogy a fedezetsor, főként Kojsza Weszter feladata magastatán állott. A védelemben ezuttal is Hoffmann volt a mentőangyal.

    A BAK csapatnak peches napja völt. A VII. kerület szívósságával és nagyobb lövőképességével nem tudott megbirkózni. Főként Csokoládé, Erbstein. Okos és Donáth volt elemében. Müllert durva játék miatt kiállították.

    A játék folyamán az ellenfelek egyenlő erejüeknek mutatkoztak. A VlI. kerület az első félidő 15. percé­ben lövi a vezető, gólt Csuzman révén. A BAK akcióit balszerencse kíséri.
    Helycsere után a BAK helyenként erősen szorongatja a VII. kerület, to­vábbi eredményt ennek ellenére utób­biak érnek el, ezuttal is Csuzman ré­ven, aki a mérkőzés vége felé szép lövéssel a harmadik gólt is megszerzi csapatának. VII. kerület ezzel a győ­zelmével — 18 szerzett pontjával — végleg bebiztositotta helyét az első osztályban.

    Sporthirlap, 1921. május 2.