magyarfutball.hu

UTE - III. Kerület 8 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.17, 21:37 (szerk.: 2022.03.18, 09:16)
    UTE: Knoll— Fogl II, Fogl III— Ke­­lecsényi, Baubach, Szido­n— Egyházy, Kósa., Priboj, Schaller, Szidon.
    III. ker. TVE: Mayherr— Oláh, Hu­szár— Kléber, Schwitzer, Kheck—­ Weisz, Horváth, Skwarek, Szabó, Schwarz.

    Tíz perccel befejezés előtt Schwarzot a bíró megsértése miatt Gerő kiállítja.

    Nemzeti Sport, 1921. május 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.17, 21:12 (szerk.: 2022.03.18, 09:17)
    UTE - III. ker. TVE 8:2 (6:2)

    Népsziget, 3000 néző
    Bíró: Gerő Ferenc

    Az UTE legutóbb a BAK ellen mutatott gólképtelensége és mérsékelt teljesítménye után váratlanul nagy formát játszott. Különösen a csatár­sora brillírozott az indiszponált Egy­házi kivételével s nehéz volna a leg­jobbat közülök kiválasztani. Szidon gyors lefutásaival és a gólok kidolgo­zásával, Schaller és Priboj lövéseik­kel, Kósa labdaadogatásával tűntek ki. A fedezetsor is végig bírta az iramot és jól támogatta a csatársort. Talán csak Kelecsényi volt a szokottnál gyengébb. A védelem a szokott meg­bízható volt.

    A III. ker. kapuját Neuhaus helyett Majherr védte, aki néhány labdát szépen fogott, két gólt azonban vé­denie kellett volna. A hátvédek közül Oláh volt kitűnő és fair. A fedezet­sor csak a II. félidőben volt jó, amikor Kléber és Schwitzer tetszettek. A csatársor sokat hibázott, s csak a mezőnyben dolgozott jól. Jó erőnek ígérkezik Weisz jobbszélsó, aki gyö­nyörű gólt lőtt. Schwarc balszélső tulideges játékos, akit a biró a mér­kőzés vége felé sportszerűtlen visel­kedése miatt kiállított.

    Az első félidőben néhány perc alatt Szidon előkészítéséből három gólt ért el az UTE Priboj (2) és Schal­ler révén. A III. ker. tiszta helyzetben hibáz. Weisz rugja a III. ker. első gólját, pár perc mulva azonban Kósa egyedül lefutva megszerzi a UTE-nak a negyedik gólt. A III. ker. má­sodik gólját Schwarc lőtte Vogl II. hibájából. A félidő vége felé Schaller és Priboj ujabb gólokat rugnak.
    A II. félidőben a III. ker. egyen­rangu ellenfele az UTE-nak, de a já­ték vége felé visszaesik, és Szidon és Schaller további két gólt rugnak. A mindvégig erős iramú mérkőzés fair lefolyásu volt.

    Sporthirlap, 1921. május 23.