magyarfutball.hu

Törekvés SE - Kispesti AC 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.17, 18:10 (szerk.: 2022.03.18, 08:47)
    Tőrekvés — Kispesti AC 1:1 (0:0)

    Hungária-ut
    Bíró: Gerő Ferenc

    A meccs nagy részében Kispest volt fölényben, tetszetősebb akciói is vol­tak, mégis a Törekvés rugta a vezető gólt, miután a KAC különben nagysze­rűen dolgozó centerhalfja, Blasnik, el­készült erejével.

    Kispest csapatának legjobb része a védelem­ volt. Varga néhányszor bra­vurosan védett, máskor azonban rend­kívül bizonytalan volt. Dicséretes agi­litást fejtett ki a fedezetsor, mely csak Blasnik visszaesése után volt kénytelen teret engedni a vasutas­csapatnak. A csatársor éltető eleme s a mezőny legjobb játékosa Jenny volt, míg Eisenhoffer kissé kényelmesn­ek tetszett. A Törekvés közvetlen vé­delme biztosan állotta meg helyét, a fedezetsor és a támadás magas lab­dákkal dolgozott.

    A 3. percben kornerrel veszélyeztet a Törekvés, de már egy-két pec mulva Kispest támad. A 16. percben Kispest jut kornerhez, miután előbb Eisenhoffer jó helyzetben handszet vét. A kornerből Dürrnek két pompás vé­désre nyílik alkalma. A 20. percben Varga kiejti Micsinai élesen lőtt lab­dáját. Két perccel később Jennyt foul­­tolják, a megítélt szabadrugást Dürr védi. Ujabb két perc mulva Jenny be­adásából Eisenhoffer kapufát lő, Blasnik pedig a hozzákerült labdát léc felé küldi. Továbbra is Kispest van a frontban. Előbb ujabb kornert ér el, majd egy szabadrugás marad kihasználatlanul, a 30. percben Eisenhoffer fejesét fog­ják. Néhány perccel később Jenny pom­pás lefutásával veszélyeztet, a ki­tűnő helyzetet a belső csatárok ki­hagyják. Blasnik fölé lő. E­gy ered­ménytelen korner után a Törekvés is lendületbe jön. A 40. percben a kiugró Wetzer lövését Varga fogja, két perc mulva két Kispest-csatár összeütközé­sét Weisz balszélső kihasznál­­ja, lefut, a labda azonban a kapu mellé kerül. Kispest szabadrugással, Törekvés pe­dig kornerrel veszélyeztet az utolsó percben.

    Szünet után az első percekben Kautsky kiugrik, a KAC-védelem közrefogja, a kifutó Varga kiöklözi Kautsky elől a labdát. A 10. percben a Törekvés balszárnya off side lefut, a belső csatárok kitűnő körzetben vannak, Varga azonban egymásután kétszer nagyszerűen véd. A 15. perc­ben két kornert ér el a Törekvés, egy perccel később Eisenhoffer gyönyö­rűen kidolgozott labdával kiszökik, a kifutó kapus miatt Csontosnak adja a labdát, ki fölé lő. A 26. percben Wetzer erősen off-side izű Törekvés ­­támadásnál 20 méterről éles gólt lő. Tíz perccel befejezés előtt Eisenhoffer jó helyzetben késlekedik, egy perccel később Krebs centerezett labdáját, kapufáról visszapattanva Sándor be­lövi (36. perc). Az utolsó percekben Micsinai off-sideről Weiszhez juttatja a labdát, aki lefut, de centerét Kautsky fölé fejeli.

    Kispest: Varga — Turi, Saguly — Tóth, Blasnik, Stallmach — Krebs, Csontos, Eisenhoffer, Sándor, Jenny.
    Törekvés: Dürr — Horváth, Siegl — Csermely, Hajós, Franz — Szántó, Kautsky, Wetzer, Micsinai, Weisz.

    Nemzeti Sport, 1921. május 9.