magyarfutball.hu

III. Kerület - MTK 0 : 5

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.16, 20:38
    MTK-III. ker. TVE 5:0 (2:0)
    Határ-utcai pálya. Bíró: Ujváry,­
    ­ Váratlanul fölényes győzelmet ara­tott a Testgyakorlók csapata, a techni­kai hiányokat ezuttal lelkesedéssel sem pótló III. kerületieket, a kiknek egy-egy játékosa több kritikus pillanatban megkésve kísérelte meg a beavatko­zást. A szél és eső is sokat rontott a játékon.
    Szünetig heves szélvihar ellen küz­dött a III. ker. TVE, helycsere után pedig egy-eg­y rövid időszakos fellen­düléstől eltekintve, a csuszós, csatakos pálya gyengítette az óbudaiak el-­lentálását. Neuhaus a kapuban min­den menthető labdát védett.
    Stark hibás helyezkedése, Oláh könnyelműsége egy-egy gólba került, a többi a fedezetsor összeroppanására, meg egy kirívó affride-lefutásra ve­zethető vissza. A ­­Testgyakorlók fede­zetsora pompás játékával biztosította ezt a­­győzelemet, melynek góljait Ort­h ( I. 16.), Molnár. (I. 30), Braun. (II. 8.), Orth (II. 10) és Molnár (II. 27.) lőtte.


    Nemzeti Sport, 1921 május 2.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.16, 20:33 (szerk.: 2022.03.17, 09:12)
    MTK - III. ker. TVE 5:0 (2:0)

    Határ-utcai pálya, 4000 néző
    Bíró Ujváry Ödön

    A kék fehérek frissen és nagy ambícióval játszották végig a mérkőzést. A győzelem nagy arányát azonban az időjárás szeszélye is elősegítette. Az első félidőben ugyanis orkánszerü hátszéllel játsszottak, a szél azonban a második félidő­ben elállt és helyette megeredt az eső. A fölázott sáros talaj azután teljesen érvényre juttatta az MTK nagy tech­nikai fölényét. A győztes csapat tul sokat játszott a belső csatárokra, pedig tegnap nemcsak Braun volt kitűnő formában, de jó volt Opata is a bal­szélen.

    A III. ker. csapata mindent el­követett a vereség enyhítésére, de a nagyobb tudás előtt meg kellett ha­jolnia. Neuhaus kapus elemében volt. Oláh durvaságaival kirítt a fair és szimpatikus csapatból.
    Az első félidő 16-ik percében Oláh könnyelmüsködése folytán lefutott és a hátrafelé beguritott labdával Orth az első gólt helyezte. Pár perccel később Schlosszer okos átadását Molnár a második góllá értékesítette.

    A második félidőben az első per­cektől eltekintve az MTK döntő fö­lénybe került. A 10-ik percben Braun a félpályáról lefutott és 20 méterről gyönyörű gölt lőtt. — A 23-ik perc­ben Orth három ellenfelét kicselezte és hatalmas lövéssel negyedik gólt lőtte. — Az ötödik gól Molnár révén, egy korner után keletkezett kavaro­dásból esett. — A III. kerületiek időnkint főként a II. félidőben intéz­tek néhány szakgatott támadást, amelyek azonban részben emiatt, részben pedig csatáraik bizonytalan lövöképessége miatt eredménytelenek maradtak.

    Sporthirlap, 1921. május 2.