magyarfutball.hu

III. Kerület - Kispesti AC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.18, 21:33 (szerk.: 2022.03.19, 11:54)
    III. ker. — Kispest 1:0 (1:0)

    Határ­ utca
    Bíró: Iváncsics

    Megérdemelt győzelmet aratott a III. kerület lelkes,ifju játékosaival s nem jó­solt rosszul a bécsi sport-sajtó, mikor a jövő nagy magyar csapatának nevezte. Elsőrangú munkát végzett ismét a halfsor Kléberrel az élén, míg a csatársorban a belső trió és főleg Schwitzer balszélső tűnt ki. Kispestről nem sok jót­ mondha­tunk, gőlképtelen csatársor mögött gyenge halfsor, bizonytalan hátvédekkel, egyedül Varga produkált méltót klasszisának megfelelően.

    Kezdés után a 3. percben már Schwit­­zer lerohan, Stalmach támadja, a lepat­tanó labdát Skvarek kornervon­alon kívül fogva gólt lő, a­mit a bíró természetesen nem ad meg. A következő percben már Kispest támad is. Csontost a l6-oson foul­­tolják, Eisenhoffer éles lövését Steinitz menti, III. ker. fölénybe jut. Kispest durván védekezik, a megítélt büntetőrugásokat Varga szépen védi. A l5. percben Tury büntetőterületen handset vét. Hor­­váth a 11-est kapu mellé helyezi. Tovább­ra is a III. k. marad fölényben, de Weisz jobbszélső minden helyzetet ront. A 33.­­ percben Drexler a beadott labdát kézzel fogja, bíró nem veszi észre, Saguly kor­­nerre ment. Schwitzer szép kornerét Drexler védelhetétlenül Varga kapujába fe­­jeli. 40. percben Jenny fut' le, beadásából Eisenhoffer fejesét a kapus kornerra menti. Eredménytelen korner után Bol­dog éles beadása kapufáról pattan ki, majd Jenny, Sándor, Buday háromszögjátékából Sándor hajszálnyira kapu fölé lő.

    Nagy irammal kezdi Kispest a máso­dik félidőt, 15 percnyi fölény után ujból visszaesik s a III. kerület fürge csatárai­nak munkáját durvasággal igyekszik m­­egzavarni. A 30. percben már teljes a fejvesztettség, Eis­enhoffer megy center­­halfnak, Tóth jobbhalfnak, Stallmach centernek, miáltal a csatársor teljesen megbénult, de a védelem sikeresebben állja meg helyét. A játék ellanyhul s csapkodással telik ki a félidő.

    Nemzeti Sport, 1921. június 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.18, 21:21 (szerk.: 2022.03.19, 11:54)
    III. ker. TVE — KAC 1:0 (1:0)

    Határ utcai pálya, 1500 néző
    Biró: Iváncsics Mihály

    A negyedik helyért folyó kemény küzdelemből a Vívók csapata került ki győztesen. A Vívók több tartalék­kal, főként ifjúsági erőkkel felfrissí­tett csatársora igen tetszetős játékot produkált. Nagyszerűen működött a Vivók fedezetsora, az élén Kléber centerhalffal. A KAC vereségét főként Eisenhoffer indolens és erőszakos já­tékának tulajdoníthatta. A Vivók tá­madásával kezdődött a játék, Skwarek és Horváth lövését Varga nehe­zen védte. A KAC lerohanásai kevés veszélyt jelentettek a Vívók kapujára.

    A 17. percben Tury handse miatt megítélt 11-est Horváth a kapu mellé rugta. A 33. percben esett a győztes gól, Drexler lövéséből. A második félidőben a játék elfajult, előljárt a durvaságokban Saguly, aki csakha­mar megbünhődött: súlyos rugást szenvedett. Ekkor Eisenhoffer vissza­huzódott a centerhalf helyére. Mind­két csapatnak volt ezután több gól­helyzete, de a csatárok a jó alkalmat rendre elszalasztották.

    Sporthirlap, 1921. június 13.