magyarfutball.hu

VII. Kerületi SC - Kispesti AC 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.13, 13:08 (szerk.: 2022.03.15, 17:01)
    KAC: Vargha— Mihalik, Mészáros— Stallmach, Blaschnik, Buday—Futter, Bol­dog, Sándor, Eisenhoffer, Jenny.
    VII. ker. SC: Wagner— Juhász, Hoff­mann— Weszter, Kojsza, Mellich II.— Jánossy, Csuzmann, Brenner, Mellich I. Herczog.

    Nemzeti Sport, 1921. március 7.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.13, 13:06 (szerk.: 2022.03.15, 17:01)
    KAC - VII.kerületi SC 2:2 (1:1)

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Gerö Ferenc
    Szombat

    A kispestiek nagy favoritként indultak a küzdelemben, de játékuk alapján egyáltalán nem szolgáltak rá a győzelemre. A VII. ke­rületiek, a kiket szinte osztatlanul elparentált már az egész közvélemény, nagy ambícióval és lelkesedéssel feküdtek bele a játékba, s ahol technikájuk fogyatékosságot mutatott e jó tulajdonságaikkal pótolták a hiányokat. Wágner néhány labdát jól fogott. A két hát­véd, Juhász és Hoffmann szorgalmasan és megbízhatóan látta el feladatát. A fedezetsorban Weszter jobbhalf kiváló munkája keltett feltűnést, bár Kojsza és Melioh is megfelel­tek. A csatársorban a gyors szélsők, Herzog és Jánosy hozták a leg- többször frontba a csa­patot, mig a belsők összmunkája még sok kívánni valót hagy hátra. Jó erőnek Ígérke­zik Csuzmann.

    A kispestiek tudásbeli fölényük tudatá­ban egy kissé elbizakodottan mentek a küz­delembe, ami majdnem alaposan megbosszulta magát. Varga a két gólért nem okolható. Mihalek elfogadhatóan, a tartalék Mészáros azonban igen bizonytalanul játszott. A fede­zetsorban Blachnik tetszett, mig a csatársor­ban Jeny volt a legjobb, Eisenhoffer tulsókat játszott önmagára, a Weszternek jó napja lévén, kevés sikerrel. A többiek formán alul játszottak.

    A vezető gólt a VII. kerület éri el kezdés után az első percben Mészáros hibájából Csuzmann révén. A 6. percben Jeny szép beadá­sát Weszter kézzel fogja meg, a tizenegyest Eisenhoffer belövi. A 80. percben Horzog a VII. kerületiek balszélsője egy kevéssé ofsideból startol, a bíró nem fujja le s nénány mé­ternyire a kornervonaltól oenterez, a labda Csuzmannhoz, onnan az offsiden álló Brenner­hez kerül s utóbbi éles lövéssel gólt lő, a bíró azonban nem adja meg. A második fél­idő 9-ik percében a KAC éri el a vezetést Jeny beadásából Sándor fejese révén. A VII. kerület ezután teljes erővel küzd a kiegyenlí­tésért és a 41. percben Brenner közelről lőtt labdájával sikerül is kiegyenlítenie.

    Sporthirlap, 1921. március 7.