magyarfutball.hu

33 FC - III. Kerület 0 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.11, 00:43 (szerk.: 2022.03.15, 16:38)
    III. ker. TVE - “33“ FC 2:0 (1:0)

    Hungária-uti pálya, 2000 nézö
    Biró: Horváth János
    (szombat)

    A két csapat hegemoniás mérkőzése a szezon első meccseként szombaton került le­játszásra. s a Vívók meglepetésszeű győzel­mét hozta. Az Ungvárra távozott Hegyi fivé­rekén kívül a beteg Szabó és Steinitz is hi­ányzott a Vivók csapatából: ugy, hogy papí­ron semmi esélye sem lehetett a győzelemre. A csapatba beállított fiatalok azonban az első pillanattól kezdve oly tűzzel és ambícióval dolgoztak, hogy méltón rászolgáltak az érté­kes győzelemre. A csapat gerince a közvetlen védelem volt, mely gyakran egymaga verte vissza a harminchármasok meg-megujuló tá­madásait. Neuhaus minden helyzetben nyu­galommal látta el feladatát, Stark a jobbhátvéd helyén valóban klasszis játékot produ­kált, a Huszár is megfelelt. A fedezetsor leg­jobb embere Kléber volt, aki ugy a véde­lemben, mint a támadásban mindenkor a he­lyén volt. Partnerei Totisz és Schwitzer szürkén játszottak. A csatársorban a két gyors szélső Klug és Schwarcz tetszett, míg a belsők legfőbb erénye az összjátékra való törek­vés volt, amiben Horváth járt elől jó pél­dával

    A “33“-asok látva az ellenfél gyenge öszszeállitását elbizakodottan mentek a küzde­lembe, ami alaposan mogbosszulta magát. Az ellenfél váratlan jó játéka teljesen megzavarta a csapat munkáját, s idegességük abbn jutott kifejezésre, hogy ősszjáték helyett minden játékos egyén akciókkal akart ered­ményt elérni. természetesen sikertelenül. Így történt azután, hogy bár a játék négy részé­ben a “33“-asok voltak a támadók, veszélyes helyzetet csak a legritkább esetben tudtak teremteni. Zsákot a gólokért nem lehet okolni, bár hivatalát nem töltötte be a tőle megszokott nyugalommal és biztonsággal; mentségére szolgálhat, hogy az előtte játszó hátvé­dek sorozatos helyezkedési hibái alaposan próbára tették idegeit. A fedezetsor s egyben a mezőny legjobb embere a kis Eichbaum volt, aki ugy kapcsolásaíval, mint labdaadogatásával valóban ideális half munkát végzett. Zloch csak néhány percig játszott teljes gőz­zel azután kiujultak vesebántalmai. s csupán csak statisztált Borossnak voltak voltak jó momentumaí, de hibái is. A csatársorban egyedül Bakonyitól láttunk egészséges belemenő já­tékot, a többiek olyan puhán és lustán mo­zozotak, mintha ez alkalomra ébredtek volna téli álmukból.

    A Vívók első gólja az első félidő 20. percében esett oly módon, hogy Göttler könnyű labdája Grüner lábáról talált utat a “33“-asok kapujába. A második félidő 22. percében sulyos védelmi hiba következtében Scwharcz beadásából Ébel szép fejese szerzi meg a Vivók második gólját.

    III ker. TVE. Neuhaus—Stark, Huszár— Tótisz, Kléber, Schwitzer—Klug, Horváth, Ébel, Göttler, Schwarcz.
    “33“ FC: Zsák—Grüner, Kutik—Borw, Zloch, Eichbaum—Koszoru, Kramer, Vanicsek, Bakonyi, Wendelin.

    Sporthirlap, 1921. február 14.