magyarfutball.hu

Kispesti AC - Törekvés SE 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.09, 21:28 (szerk.: 2022.03.15, 15:21)
    Törekvés SE - KAC 2:1 (1:0)

    Hungária-uti pálya
    Bíró: Vértes Imre

    Mint annyiszor a futballban, ezuttal is a szerencse és nem a nagyobb tudás döntötte el a két osapat mai küzdelmét. A KAC szinte klasszissal volt jobb, mint a Törekvés, de kapusának két rettenetes szarvashibája miatt el kellett vesztenie a mérkőzést. Blri gyönge munkája a KAC kapujában deprimálólag ha­tott az egész csapatra. A köt hátvéd, Ságuly és Tury megbízhatóan látta el feladatát. Áz András—Blachnik—Tóth összeállításu halfsor szorgalommal, agilisán dolgozott, ugy a véde­lemben, mint a támadásban helyén volt. A csatársor nagy technikai felsőbbségben volt, de a kapu előtt hiányzott játékából a kellő határozottság éa fukarkodtak a lövésekkel. Egyénileg a rendkívül gyors jobbszélső, Fatter volt a legjobb. Gyors lefutásai, pontos be­adásai egyaránt dicséretet érdemeltek, de a belsők nem tudták értékesíteni, Eisenhoffer ezuttal tul kényelmes volt. Jeni rövidesen ismét a régi veszélyes szélső csatár lesz. Kiszely ezuttal a szokottnál gyengébb volt, míg Uglár nem üti meg a csapat klasszisát.

    A Törekvés játékát kétségtelenül hátrá­nyosan befolyásolta az a körülmény, hogy Vass jobb hátvédet ismételt durva foultjaiért kiállították, s igy tíz emberrel volt kénytelen a mérkőzést végig játszani. E mentséget te­kintetbe véve sem nyujtotta a vasutas csapat azt, amit legutóbbi jó játékai után méltán várhattunk tőle. Dürrnek a kapuban nem volt komolyabb védeni valója, Horváth rugótechnikája jól érvényesült s megfelelt Urik is, mint jobbhátvéd. A fedezetsorban csak Cser­mellyel voltunk megelégedve, Parragh nem való az első csapatba, mig Siegl inkább becket, mint halfot játszik. A csatársor nem annyira az özszjátékra, mint egyéni akciókra fektetett sulyt. Egyénileg Weisz volt a iegveszélyesebb, de nem voit rossz Senkey sem.

    A vezető gólt a Törekvés oly módon éri el az első félidő 21. percében, hogy Urik sza­badrugását Biri ügyetlenül kiejti és a résen álló Kautsky belövi. A második félidő 10-ik percében Weisz szépen megszökik, de lövése nem sikerül, az erőtlen labda azonban még igy is utat talál Biri hasa alatt a KAC kapu­jába. A KAC egyetlen gólját a játék utolsó percében éri el egy ártatlan handsért meg­ítélt tizenegyesből Eisenhoffer lévén.

    Sporthirlap, 1920. december 13.