magyarfutball.hu

III. Kerület - UTE 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.08, 23:35 (szerk.: 2022.03.14, 11:35)
    UTE - III ker. TVE 1:1 (1:0)

    Határ-utcai pálya, 4000 néző
    Bíró Szüsz Hugó

    A nap legérdekesebb mérkőzése a két veretlen csapat találkozása volt. Az UTE Paulusz helyett Rosenberget, a III. kerület Majherr helyett Skvareket szerepeltette. A mérkőzés nem tartozott a legélvezetesebbek közé, mert mindkét fél részéről sorozatas durvaságok homályositták el a legszebb akcióknak a fényét. A játék képét általánosság­ban a minden áron való győzni akarás jellemezte, ami megakadályozta a játékosokat teljes tudásuk kifejtésében. Kombináció helyett inkább kapkodást láttunk. Az egységesebb csapat az UTE volt. Kooll a kapott gólt nem védhette, Vogl II a szokott jó volt, míg Vogl III inkább durvaságaival vonta magára a figyelmet. A halfsor Baubachhal az élén kifogástalanul működött s nagy segitségére volt a csatároknak a támadások előkészítésében. A csatársorban ismét játszott Priboj, akin a hosszu pihenés nem nagyon látszott meg, míg a válogatott baloldal és a tartalékos jobbszárny a szokott jó volt.

    A III. ker. csapatáról már kevesebb jót mondhatunk. Neuhaus meglehetősen védett a gólt nem hárithatta el. A hátvédek bizony­talanok voltak, míg a halfsor lelkes játékával kitünően látta el feladatát. Stark ismét megerősitette a róla eddig táplált jó véleményt. A csatársor ma formáján alul játszott és tul­ságosan respektálta a válogatott hátvédpárt. Egyedül Hegyi volt az, aki durvaságaival pótolta társainak félénk játékát.

    A III. ker. támadásával kezdődik a mérkőzés, majd az UTE ís frontba jön, de Priboj jó helyzetben a kapu mellé lő. Ezután mezőny­játék, amelyben ar UTE támad többet és a 28. percben Czank kicselezve a védelmét ka­pura lő, Neuhaus rávetéssel ment, a labdát kiüti, de a résen álló Priboj rendeltetési he­lyére juttatja.

    A második félidőben a szabadrugások özönét provokálják Hegyi és Vogl III durva­ságai. Befejezés előtt, két perccel Szabó be­adásából Skvarek szerzi meg a mellére pat­tant labdával a kiegyenlítő gólt.
    A mérkőzés után Hegyi durván megsérti az UTE csapatát, Vogl III reagál s kölcsönö­sen ínzultálták egymást. A rendőrség közbelépésével akadályozták meg a nagyobb bot­rány kitörését.

    Sporthirlap, 1920. november 22.