magyarfutball.hu

Kispesti AC - Budapesti TC 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.07, 19:27 (szerk.: 2022.03.08, 12:23)
    BTC - KAC 1:1 (1:0)

    Üllöi-uti pá­lya
    Bíró: Nyul Dezső

    Egyenlő erők küzdelme, mely az igazság­hoz híven eldöntetlen eredményt hozott. Az első félidőben inkább a BIC, a másodikban. a KAC volt többet frontban, de komoly fölényről egyik részen sem beszélhetünk. A KAC Varga, Jeny és Tury nélkül, a BTC pe­dig Schwenk helyén állott fel tartalékkal, Varga helyettese Bíri a KAC kapujában néhány igen szép védést produkált. Megbízható, jó rugótechnikával rendelkező játékosoknak bízonyultak a KAC hátvédei Saguly és Mihalek. A fedezetsorban Tóth volt a legjobb, mig a csatársor ezuttal, bár a kapu előtt még mindig nem operált a kellő határozottsággal és eredménnyel, a mezőnyben máris szép összjátékot mutatott és határozott kvalitásokat árult el. Egyénileg Eisenhoffer és Farkas a legjobbak.

    A BTC kapujában Palcseknek nem volt sok védeni valója; a gólt jó helyezkedéssel védhette volna. Gruber és Kőszegi II. nem csináltak ugyan égbekiáltó hibákat, de külö­nösen az előbbi igen messze van már legjobb formájától. Horváth a balhalf helyén többet törődik az ellenféllel, mint a labdávaL Kanyaurok csak passzsaival, Bélteky pedig, igye­kezetével tűnt ki. A csapat legjobb embere Hajdu jobbszééső volt, akinek nagy lendülettel keresztül vitt, és észszerű beadással befejezett akciói mindenkor veszélyt jelentettek a KAC kapujára; nagy hiba volt, hogy aránylag keveset foglalkoztatták. Annál több labdát kapott a balszélső Szánthó II,, aki azonban teljesen formán kívül van. Jó volt Pócz a centerben, ellenben nem vált be Kőszegl I. a jobbösszekötő helyén, s Tihovszky a balösszekötőben.

    A BTC gólját az első félidő 32. percében Pócz lőtte Hajdu beadásából, mig a KAC Mészáros beadásából Kiszely fejese révén egyenlített ki a második félidő 12 percében.

    Sporthirlap, 1920. november 15.