magyarfutball.hu

MTK - MAC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 10. forduló
referee : Kiss Menyhért
attendance:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.07, 20:10 (szerk.: 2022.03.08, 12:25)
    MTK — MAC C 2:0 (0:0)

    Hungária-ut, 4000 néző
    Bíró: Kiss Menyhért

    A MAC nagy erőpróbára tette a kék-fehérek csapatát, amely ezuttal csak a legnagyobb erőfeszités árán és a hozzászegődött szerencse kihasználáséval tudott kemény ellenfelén győzedelmeskedni. Az MTK. nélkülőzte jobbösszekötőjét, Molnárt, akit családi ügyei tartották vissza a mérközésen való részvételtől. Az ő távolléte folytán a máskor egységes caatársor sehogysem találta meg magát és folyton csereberélték az egyes posztokat.

    Az első félidőben így állottak fel Braun, Nagy, Orth, Károly, Schlosser, Ez a támadósor, amelyben a két szélső hellyel-közel nagyszerű akciókat vezetett, a játék tulnyomó ré­szében meddő munkát végzett és gólképtelenségével szinte türelmetlenné tette a sűrü ködben fagyoskodó kőzönséget. Később Orth próbálkozott a jobbősszekötő helyén, Károly ment centercsatárnak és Nagy került ki a balszélsö posztra, de minden hatás nélkül. Tetézte a bajt, hogy a második félidő 14. percéban Nagy József keze megsérült és kiállt s innen~kezdve az MTK négy csatárral játszott végig, ugyhogy helyzete már-már reménytelennek látszott. A csatársor jobb sorsra méltó törekvését teljesen kontrakarirozta a fedezetsor gyenge támogatása, miáltal a folytonosan labdát kereső csatársor egy­ségessége teljesen megbomlott. Vágó a oentezrhalf helyén bosszantóan indolens játékával különösen sokat rontott az MTK játékának eredményességén.

    Általánosságban jellemezve a játékot, az első félidőben az MTK volt a veszélyesebben támadó fél, de a MAC körülbelül ugyananynyiszor jutott le ellenfele kapujához. A má­sodik félidőben esik két gól. Mind a kettő Fehér kapus könnyelműségén mult. A 17. p-ben Orth nem tulerős lövése a kezéből a kapuba perdül, a második gólt pedig Ker­tész II éri el a 35 percben olyképen, hogy a labdát a kapus kezéből a hálóba pöcköli. Orth, aki nehézkes mozgásávál és rosszul irányitott lövéseivel, mint csatár nem tudott boldo­gulni, az első gól után a centerhalf helyére huzódott vissza, és átadta helyét Kertész II-­nek, akit viszont Vágó helyettesített. Orth bemutatta, itt, hogy hogyan kell játszania egy mintaszerű centerhalfnak. Nagyszerű fejjátéka, passzolása és labdaosztása erre a helyre egyenesen predesztinálja őt.

    Az MTK-t végül is a MAC kapusa, Fehér mentette meg, aki két, könnyen védhető lab­dát engedett be kapujába s ezzel az MTK gólt rugni nem tudó csatársorát a győze­lemhez segítette.
    Kapusától eltekintve a MAC ma igazán várakozáson felül állotta meg a helyét. Csatársora, ha eredményt nem is ért el,de a szezon végére mégis összeszokott és helyenkint egész szép összjátékot mutatott. Egy nagy baja van csak neki is s ez az eredménytelenség, amit, különben most általános baja a magyar csatársoroknak. Védelme azonban kitünően dolgozott. A Szaffka—Kehrling hátvédpár biztosan verte vissza a támadásokat; Kocsis a centerhalf helyén jó helyezkedési érzékkel nagyszerű játékot produkált. Meg­bízható partnere volt Lenz. A csatársorból kivált Bodnár Andor centercsatár fáradhatlan fürge játékával, gyengék voltak ellen­ben a szélsők.

    Sporthirlap, 1920. november 15.