magyarfutball.hu

33 FC - VII. Kerületi SC 5 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 8. forduló
referee : Filkorn Lajos
attendance:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.08, 21:41 (szerk.: 2022.03.14, 11:19)
    „33“ FC — VII. ker. SC 5:0 (2:0)

    Üllői-uti pálya
    Biró: Fílkorn Lajos

    Hatalmas meglepetés! Köztudo­másu volt ugyan, hogy az oly szeren­csés startot vett VII. kerület a szezon végére teljesen letört, de hogy ily katasztrofális vereséget fog szenvedni a mindjobban lendületbe jövő „33“-asoktól, arra igazán senki sem szá­mított. A „33“-asok csapata mai játékáva minden dicséretre rászolgált. Az a körülmény, hogy a csapat végre tel­jes összeállításban játszhatott, már a startnál nagy önbizalmat öntött a csa­patba, s technikai készültségük lelke­sedéssel és ambícióval párosulva, szinte pillanatig sem engedte szóhoz jutni az ellenfelet.

    Zsáknak a kapuban egyáltalán nem volt védeni valója. A két hátvéd Grüner és Kutik megbízhatóan látta el feladatát. A csapat gerince a Boross — Zloch—Eichbaum összeállításu fedezet­sor volt, amely csirájában akasztotta meg .az ellenfél támadásait, hogy a következő pillanatba saját csatársorát vesse frontba. Közöttük is kivált azon­ban Zloch, aki ideális centerhalf-munkát végzett. Kitünően és ami a fő, gólképesen játszott a csatársor. A rövid, lapos passzokon alapuló belső csatárjátékot kitünően egészítették ki a szélsők gyors lefutásai és jó be­adásai.

    Nehéz a szerepünk, ha külön-külön akarjuk dicsérni az egyes csatárokat. László gyors lefutásai, Krámer nagy technikai készültséggel keresztülvitt áttörései, Vanicsek önzetlen és okos labdaadogatása, Bakonyi rövidre fo­gott cselezései és veszélyes lövései és Wendelin pontos beadásai mindmegannyi ékkövei voltak a „33“-asok já­tékának.

    A VII. kerületiek csapatának csak a védelme üti meg az első klasszist. Hiányzik a csapat munkájából a stílus, amit a játékosok egy része durvasá­gokkal igyekszik pótolni. Wagner a gólok közül egyet feltétlenül védhetett volna. A csapat legjobb embere Hoffmann balhátvéd volt. Energikus, jó rugótechnikával rendelkező játékos, csak feleslegesen durva; nélküle a csapat még sulyosabb vereséget szen­vedett volna. Megfelelő volt a part­nere Juhász is. A fedezetsorban egye­dül Kojsza agilitása volt észrevehető; a szélső halfok egészen szürkén ját­szottak. A csatársorban Herczog balszélső jó játékos, mig a mumusként emlegetett Brenner csak foultjával tudta magát észrevétetni.

    Az első gólt László lefutásából és beadásából Kramer lőtte a 26. p.-ben. A 38. percben Bakonyi lövi a máso­dik gólt. A második íélidő 8. percé­ben Vanicsek átadásából Bakonyi szép gólt fejel. Kramer—Vanicsek—László összjátéka hozza meg utóbbi révén a negyedik gólt a 21. perben. A 33. percben László szép beadásából Wendelin lövi a „33“-asok ötödik gólját.

    Sporthirlap, 1920. december 9.