magyarfutball.hu

III. Kerület - 33 FC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.06, 20:06 (szerk.: 2022.03.08, 11:43)
    III. ker. TVE - „33“ FC 2:0 (2:0)

    Határ-utcai pálya, 3500 néző
    Bíró: Ujváry Ödön

    Megérdemelt győzelmet aratott a III. ker. TVE lelkesedéssel, ambícióval dolgozó csa­pata az ezuttal előző jó játékai után meglepő gyengén játszó „33“-asok felett. A vivók csa­pata teljes egészében kiválót nyujtott, s ha­bár kiemelkedő klasszist alig egyet-kettőt találunk tagjai között, az egész együttes az óramű pontossággal dolgozik, ami komoly lelkiismeretes tréningre vall. Nenhaus ez­uttal nem mutathatta be ignzi tudását. A két hátvéd, Steinitz és Huszár szorgalmas, jó rugótechnikával rendelkező védőjátékos. A fedezetsor, amelynek Stark a gerince, agili­tásával tűnt ki ; a fiatal szélsőhalfok, Keok és Kleber hasznos segítőtársai voltak Starknak. A csatársorban az ezuttal balösszekötőt játszó Szabó Jenő játéka magaslott ki; valóban reprezentatív formát árult el. Mellette Hegyi, mint a támadásoknak hangos szóval is irányitója érdemel elsősorban dicséretet. A jobbszélsö Majherr jó technikáju, gyors játékos, s a góllövő Horváth is fejlődésképes erő. Schwarz a balszélen társainál gyengébb volt.

    A „33“-asok csapatára előző jó játékai után rá sem lehetett ismerni. Grüner távol­léte Csárdásnak a védelembe való hátravonását tette szükségessé, ami megbénította a támadást és a védelmet is; Vanicsek betegen állt ki, ugy hogy a csatársor teljesen akcióképtelenné vált, ehhez járult még a szélső halfok váratlan formahanyatlása. ami Zlochot is befolyásolta, ugy hogy a „33“-asok részé­ről egységes munkát alig láthattunk. Zsák néhány alkalommal a tőle megszokott fényes stílusban mentett; a gólokról nem tehetett. Mellette csak László és Kramer játéka érde­mel említést.

    A III. ker. első gólját az első félidő 16. percében olyan módon éri el, hogy Zlooh egy szabadrugásból hozzákerült labdát élesen a közelben álló Horváth fejére lő, ahonnan menthetetlenül a hálóba pattan. A második gólt a 35. percben ugyancsak Horváth lövi Csárdás hibájából. A második félidőben mind­két csapat több kedvező helyzetet hagy ki­használatlanul.

    Sporthirlap, 1920. október 18.