magyarfutball.hu

Törekvés SE - MTK 1 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.06, 18:07 (szerk.: 2022.03.08, 11:29)
    MTK—Törekvés 3:1 (2 : O),

    Hungária-ut, 9000 néző
    Bíró : Fehéry Ákos

    A régi MTK—Törekvés meccsekre vissza­gondoló közönség a régiekhez hasonló ke­mény harcot remélt, ehelyett az MTK minden különösebb szépséget nélkülöző, de annál íölónyesebb győzelmének voltunk szemtanui. Már a mérkőzés első percei is azt bizonyí­tották, hogy a bajnok csapat könnyű győzel­mét a Törekvés nem fogja tudni megakadá­lyozni. Aa első gólig öt kornert eredménye­zet a MTK sorozatos támadása. Az MTK elvitázhatlan technikai fölénye teljes egészé­ben kidomborodott. Ha történetesen a halfsor is lépést tudott volna tartani a kékfehérek csatársorának elevenségével és ambíciójával, ugy a Törekvés alig került volna abba helyzetbe, hogy ellenfele kapujára lövéseket irányítson. A halfsor azonban Kertész II kivé­telével nem állt feladata magaslatán. Vágó régi hibájába esett és több alkalommal hátra­kulcsolt kezekkel nézte tétlenül játékostár­sainak erőlködését. Így nem szabad nyilvános mérkőzésért viselekdni, mert ez egyuttal bántó lebecsülése az ellenfélnek. Náder tőle telhetőén iparkodott, kapcsolásaival azonban több szerencséje volt, mint a támadások elő­készítésével. Az MTK védelme a halfsorral ellentétben nagyjában kielégített, mert a megbízható Mandl mellett Senkey lassanként beleéli magát a hátvéd szerepébe. A csatár­sorban az Orth—Molnár—Braun trió mai játékával igazolta, hogy a német válogatott csapat elleni beállitása a legszebb reményekre jogosítja a válogatott magyar tizenegyet. Kifogásolásra csak az ad okot, hogy a kapu közelében csődöt mond az áttörési képességük. Nem elég az, hovy szöktetik egy­mást, a kiadott labdákra idejében rá is kell menni. Ez adja a magyarázatot annak, hogy az MTK óriási fölénye ellenére nem tudott több gólt rugni. Károly a balösszekötő helyén egyéni játék helyett inkább Schloseer támo­gatásában látja feladatát. Schlosser hasznos játékával lendületet vitt a csatársor játékába,
    A Törekvés csapata komplett volt. A csa­társorban Urik emelkedett ki, de magára hagyatva nem tudott eredménves munkát kifejteni. A halfsort nagyon kifárasztotta az ellenfél csatárainak ördöngős technikája, igy is azonban dicséretesen kell megemlékez­nünk Micsinay játékáról. A két hátvéd dere­kasan állta meg a helyét.

    Az első gólt a 17. p.-ben korner után éri el Orth és ugyancsak ő rugja négy percre rá a második gólt is. — Dürr hibájából, A második félidő 7. p.-ben Molnár éri el az MTK harmadik gólját A Törekvés szabad­rugásból rugja a 85. p.-ben egyetlen gólját. Senkey a 16-os vonalon foultolja Urikot, akinek éles lövését Kropacsek nem védhette.

    Sporthirlap, 1920. október 11.