magyarfutball.hu

III. Kerület - Törekvés SE 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.30, 19:20 (szerk.: 2022.03.31, 09:52)
    Törekvés — III. ker. TVE 1:1 (1:1)

    Határ utca, 1500 néző
    Bíró: Gerö Ferenc

    A negyedik helyért nívós küzdelmet vívott a két csapát. A játék élvezetes és élénk iramu volt. Csak a második félidő végén lesz egyhangu a játék; az utolsó husz percben ugyanis a Törekvés csatársora vívott Neuhaus kapussal páros küzdelmet.

    Az.első félidőben a Vivók három belső csatára sok veszélyes helyzetet teremtett. Ennek ellenére is a Törekvés jutott a 13. percben a vezető gólhoz. Szántó gyors lerohanása után pontosan centerezett labdáját Kautzky elfogja és közelről belövi. A Vívók ezután rövid ideig fölénybe kerülnek; több gólhelyzetük van, de csak a 33. percben tudnak kiegyenlíteni Horváth révén. A második félidő első negyedórája heves tempóban folyik, de azután a Vivók visszaesnek és ekkor a Törekvés csatársora sok veszélyes helyzetet teremt. Minden pillanatban várható a Törekvés győztes gólja, de Neuhaus bravurosan véd. A 37. percben Kautzky gólt lő, de a gólt a biró Hirzer offsied állása miatt nem ítélte meg.

    A Törekvés védelmében csak Vass játszott ezuttal hibátlanul. A fedezetsorból Hajós vált ki. A Szántó, Kautzky, Pruha, Hirzer, Weisz csatársor gépies pontossággal dolgozott. A III- ker.-ben Neuhaus mindent mentett. A két hátvéd közül Szabó volt a jobbik. A fedezetsorban Kléber a II. félidő iramát nem bírta; jól dolgozott Skwarek. A csatárok: Telkes, Horváth, Palcsek, Kovásznai, Schwarc jó technikájú játékosok; különösen a mezőnyben dolgoznak hasznosan. Egyénileg Horváth volt a legjobb.

    Sporthirlap, 1922. május 29.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.08, 11:34
    Határ-ut. Bíró: Gerő Ferenc.

    Gyilkos iramú mérkőzés, melyben a III. ker., csak az első félidőben tudott lépést tartani a Törekvés kitűnő kondícióban tartott csapatával. Nagyszerűen foglalkoztatják a két gyorslábu és jól centerező szélsőjüket, de a belső csatárok lassú mozgású, kapu előtti labdatologatásukkal megölik a legtisztább helyzeteket is. Egyedül Horváth jobbösszekötő igyekszik lövőképességét érvényesíteni. Kléber az első félidőben még volt valahol, de a másodikban már seholsem. Annál pompásabb védőjátékot mutatott a két half, különösen a Törekvés balszárnyával szemben játszó Nagy, Szabó Jenő, Steinitz és Neuhaus kitűnő játékának érdeme azonban a hízelgőnek mondható eldöntetlen eredmény. A Törekvés csak a második félidőben játszotta ki nagy formáját, szédületes iramban hol a szélsők, hol a belső Csatárak által vezetvén sorozatos támadásait, de a góllövésben nem kísérte játékukat a szerencse. Kimagaslót nyújtott Hajóssal az élén a halfsor, jó helyezkedésével és biztos rúgásával Vass hátvéd, a csatársorban pedig Weisz és a jobb összekötő Kautzky.
    Heves iramban, változatosan indul a mérkőzés, hol az egyik, hol a másik kapu felé. A III. ker. kerül először veszélyes helyzetbe, mikor a könnyelműen egymás közt passzoló hátvédek közé lép Szántó, de a megszerzett labdával nem a gólba, hanem tacsra fut. III. kerületi támadások következnek ezután, többnyire a jobbszélen, de Telkes beadásait Horváth fölé fejeli, lövéseit pedig Dürr fogja szépen. A Törekvés támadásait Weisz vezeti. Hirzer rendkívül önző, állandóan a centerben tartózkodik s nemcsak, hogy partnereit zavarja, de a jól bevált balszárny-íátékot is figyelmen kívül hagyja. A teljesen elhanyagolt Szántó váratlanul kapott labdával megfut s szép centerét Kautzky lefogván, a sarokba helyezett gólt lő. III. ker fokozza a tempót. Telkes kitűnően érvényesül, de beadásait elrontják, Palcsek lövéseit Dürr fogja.
    A második félidő elején rövid ideig még tartja magát a III. ker., de csakhamar döntő fölénybe jut a Törekvés, egyformán jut érvényre a két szélső munkája, pompásan ontják a labdákat Hirzer és Kautzky, de hiányzik a kellő lövőképességgel is bíró centercsatár.
    Gerő Ferenc bíráskodása a megszokott nagy szimpátiával találkozott.

    Törekvés: Dürr—Vass, Horváth—Csermely, Hajós, Siegl—Szántó, Kautzky, Pruha, Hirzer, Weisz.
    III. ker. TVK: Neuhaus—Steinitz, Szabó—Nagy, Kléber, Skvarek—Telkes, Horváth, Palcsek, Kovásznay, Schwartz.

    Nemzeti Sport, 1922.05.29.