magyarfutball.hu

MTK - VII. Kerületi SC 11 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 19:31 (szerk.: 2022.03.29, 15:19)
    MTK — VII. ker. SC 11:0 (2:0)

    Hungária-ut, 7000 néző
    Bíró: Schreiner Károly

    Két számjegyű gólszám a legnagyobb ritkaságok közé tartozik az első osztályu csapatok közt, mégis ez a baleset érte ma a VII. kerületieket, akik tehetetlenül állottak szemben a rájuk zudított góláradattal. A VII kér. Csuzmann jobbszélső helyén Mayert játszatta, egyébként a csapat kompletten állt fel. Az MTK csapatának teljesítőképességét Molnár részvétele lényegesen fokozta, annál is inkább, mert ezuttal szokott helyén mint jobbösszekötő játszott. Jobbszélső Opata volt, a balszélen Dobsa szerepelt.
    Az eredmény azok előtt, akik a mérkőzésnek nem voltak tanui, a VII. ker. teljes letiprását tünteti fel.

    Pedig ez nem áll és a VII. ker. híveinek megnyugtatására elörebocsájtjuk, hogy a második félidőt a csapat 9 emberrel játszotta végig, sőt a 43. percben nyolcra apadt a csapat létszáma, mert Orth faultolása, valamint a bíróval való feleselés miatt Pollakot a biró ki is állította. Brenner bokarándulás miatt a második félidő elején, Juhász hátvéd pedig röviddel Brenner után Hoffmannal történt összeszólalkozása következtében önként hagyta el a pályát. Ez a sulyosan latba eső ok magyarázza meg első sorban a csapat erejének a hanyatlását.

    A másik ok, amely magyarázatát adja a csapat ellentállóképessége csökkenésének az, hogy ez a hét szerdáján a Törekvés ellen lejátszott mérkőzés fáradalmait a csapat tagjai még a lábukban érezhették. A harmadik ok — az ellenfélben keresendő. Az MTK, amely az első félidőben csak erős küzdelem után tudott a két gólhoz jutni, a második félidőben már régen nélkülözött frissességgel, lendülettel és ambícióval forszírozta a gólarány növelését. Orth teljesen fitt kondícióban ezuttal a labdaelszedésben remekelt és futóképességének teljes kihasználásával volt segítségére az összteljesítménynek. Siklóssi, aki ma már lámpaláztól mentesen egyéni játékra is törekedett, kimutatta oroszlánkörmeit és Orth méltó partnereként mutatkozott be. A csatársor harmadik értékes láncszeme a brilliáns technikáju Molnár volt. Mindhárman teljes erejük és képességük latbavetésével törekedtek az eredményre. Összjátékuk mintaszerű volt. A halfsor, amely végigbirta a tempót erőteljesen támogatta őket. A közvetlen védelem — Kropa- csek. Mandl, Gerber megbízhatósága — pillanatra sem ingott meg.

    A VII. kerületiek csapatában jól játszott a közvetlen védelem, amely nemcsak az MTK támadásait tudta leszerelni, de az első félidőben messzire küldött rugásaival sokszor támadásba juttatta a maga csatársorát is. Ez azonban zavarva az MTK védelmétől, a kínálkozó helyzeteket nem tudta kihasználni. Jó volt Weszter a halfsorban, a csatársorban pedig Brenner centercsatár emelkedett ki. Az MTK góljain Orth (4), Siklóssi (4), Molnár (2), Opata (1) osztozott.

    Sporthirlap, 1922. március 20.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.04, 14:25
    Hungária-ut. Bíró: Schreiner.
    A mérkőzés első félórája még csak sejteni sem engedte a végeredményt. A még friss VII. kerületiek hosszú felszabadító rúgásokkal állandóan frontba vetették támadósorukat, amely azonban komoly gólhelyzetet sem tudott teremteni a kék-fehér kapu előtt. Viszont a gyengén működő MTK-halfsor nem tudta saját csatársorát előre dobni. Csak a félidő második részében talált magára az MTK és ekkor már ki is domborodott a bajnokcsapat fölénye. A 25-ik percben Molnár kezdte meg éles fejesével a gólok sorozatát, a 41. percben pedig Siklóssy lőtte ennek a félidőinek utolsó gólját.
    Szünet utón az MTK már teljesen ura a helyzetnek. Siklóssy a 9. percben, Opata a 14. percben egyéni játékkal szerzik meg a 3. és 4. gólt. Ezután Juhász összevész Pollákkal, mire elhagyja a pályát és vissza sem tér. Brenner lábrándulása miatt kiáll, úgy hogy az utolsó félórában a VII. ker. 9 emberrel játszik. A 23. percben Orth lövi az 5., a 29. percben Siklóssy a 6., a 33. percben Orth a 7., a 37. percben Molnár a 8. gólt. Ezután egy hármas gólszéria következett három perc alatt: a 41-ben Siklóssy Kertész centeréből lő egy gólt, a 42.-ben Hoffmann öngólt vét, a 43.-ban pedig Orth plasszírozza az utolsó gólt a VII. kerületiek hálójába. Egy perccel befejezés előtt még a bíró kiállítja a Siklóssyt hátulról csúnyán elfoultoló Pollákot.

    MTK: Kropacsek—Mandl, Gerber—Kertész, Vágó, Kovács—Opata, Molnár, Orth, Siklóssy, Dobsa.
    VII. ker. SC: Wagner—Juhász, Hofmann—Weszter, Kojsza, Mellich—Rémay, Pollák, Brenner, Knoll, Mayer.

    Nemzeti Sport, 1922.03.20.