magyarfutball.hu

MAFC - Kispesti AC 2 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 15. forduló
referee : Nagy László
attendance:
  1. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.13, 18:38 (szerk.: 2022.04.14, 10:38)
    Kispesti AC — MAFC 3:2 (1:1)

    Üllői-uti pálya, 2500 néző
    Biró: Nagy László

    Az Üllői-uti pályát a hirtelen száradás göröngyössé tette, a labda is „falschos" volt és igy a két csapatnak a mérkőzése nem viselte magán egy stílusos játék bélyegét. Kiszámíthatatlan, csapkodó rendszertelen mecsnek való tanuja a közönség.

    A MAFC megerősített csapattal állt fel és nagy ambícióval feküdt bele a létet vagy nem létet jelentő küzdelembe. A Gaug vezetése mellett feljavult csatársor élénk támadásokat vezetett Kispest kapuja elé, de az utolsó pillanatokban csődöt mondott a tudománya.

    A KAC ma nem mutatta a tőle megszokott lelkes játékot. Sokszor ellanyhult az ambíciója és azért nem is játszott ki elfogadható formát.
    Az első félidőben a Kispestiek játszanak nap ellen, de rögtön átveszik a kommandót, ám az első veszélyes támadást mégis a MAFC vezeti Gyuricskó révén, de Kelly lövését Bíri szépen fogja. Ezután alig adódik feljegyzésreméltó momentum mindaddig, mig Boldog szép, hosszu szöktetésével Vatter frontba nem kerül, de a kapu mellé centerez. Általában magas labdákat láthatunk és Kispest első gólját sem szép játékból, hanem ugy éri el, hogy Rupprecht elhibázza a labdát, amit azután Ölvedy a gólba továbbit (1:0). A Kispestiek vannak fölényben, de további sikert nem érnek el, különösen azért, mert Vatter minden egyes centerezése rossz. Norik egy szép trükkel kornert szerez, amely kihasználatlan. A MAFC hátvédjei hatásos biztonsággal utasítják vissza a KAC támadásait, a csatárai több eredménytelen támadás után végre Gaug révén kiegyenlít. (1:1). Még tíz perc van hátra, amelyben a KAC vezet tüzes előretöréseket, de az eredmény a félidő végéig nem változik.

    A második félidő elején a Kispestiek kapuja van veszélyben, az elért szabadrugás nem hoz eredményt. Gaug szépen támogatja az Albrecht—Lukács jobbszárnyat, amely ma fölötte állott a balszárnynak. Majd itt, majd ott adódik egy-egy szabadrugás és ez már szinte egyhanguvá válik amidőn Gyuricskó szép lefutása és a kispesti védelem nagy hibája meleg helyzetet teremt Birí kapuja előtt, de az adott helyzetet Gyuricskó nem hasznája ki. Ellenben Kispest Sándor okos passzaitól támogatva, felnyomul és Ölvedy a 20 percben erős a sarokba helyezett labdával csapatát vezetéshez juttatja: (2:1). Most pár pillanatra felcsillan a régi lelkes KAC játék és ez elég ahhoz, hogy a kispestiek még egy előnnyel tetézzék az eredményt. Ölvedy gólba rugja ugyan a labdát,de a biró már előzőleg 11-est fütyült .Biri értékesíti a büntető rugást. (3:1).

    A kispestiek már páholyban érzik magukat, s midőn a műegyetemiek a kispesti védelem ujabb félreértéséből kifolyólag Albrecht révén gyönyörű gólt ér el (3:2). Vatter és Gruber között párharc fejlődik ki, amelyben mindkettő elterül a földön. Gaug iparkodik még menteni, a mi menthető, de tulerélyes igyekezetét nem kiséri siker. Az utolsó negyedóra csak csapkodással telik el Még Ölvedy hosszu lövését védi nagynehezen Barczer, azután vége a sorsdöntő mecsnek és Kispest boldogan viszi haza a tarsolyában a sokat jelentő két pontot.
    Kispestnél ma csak az Ölvedy—Norik szárny elégített ki, a többiek formájukon alul játszottak.

    A MAFC-ben a két labda biztos hátvéd és a csatársort irányitó Gaug tűntek ki az együttesből.

    KAC:Bori — Dudás, Mészáros,— Eberhardt Sándor, Raix— Norik, Ölvedy, Boldog, Gresch, Vatter.
    MAFC:Barczer— Gruber, Ruppricht —Alm, Müller I, Müller II— Gyuricskó, Kelly, Gaug, Lukács, Albrecht

    Sporthirlap, 1923. március 19.