magyarfutball.hu

III. Kerület - Kispesti AC 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.10, 20:07 (szerk.: 2022.04.11, 11:19)
    III. ker. TVE — Kispesti AC 1:1 (0:0)

    Hungária-ut
    Bíró: Schiller Gyula

    Ahoz mérten, hogy a szezon kezdetén vagyunk, mindkét csapat elfogadható formát mutatott. Erős iramban, lelkesedéstől áthatottan dolgoztak a játékosok, egy érdekes, változatos küzdelem képét tárván a közönség elé. Mindazonáltal a III. ker. TVE-től többet kellett várni s bizony ilyen összteljesítménnyel nem a legbiztatóbb sikerrel kecsegtetett volna tervezett francia turája.

    A kispestiek viszont megleptek határozott fejlődésükkel s önkéntelenül is azt a gondolatot keltették föl, hogy messze tarthatna már az egyesület, ha a vezetőségének meggondolatlansága gátat nem vet kibontakozásának. A csapat minden dicséretet megérdemlő önfeláldozással és ambícióval dolgozott s amig az első félidőben egyenlő erejű ellenfélnek bizonyult, a második félidő nagyobb részében uralta a helyzetet is.

    Az ujlakiak kezdenek, de Kispest vezeti az első attakot, amely Vatter rossz centerezésével ér véget. Az ellentámadást Schwarz lesbenállasa akasztja meg. Kölcsönös handsek szakítják meg a játék folytonosságát, majd egy, a KAC ellen a 16-os vonalon megítélt szabadrugást Kléber taktikailag teljesen helytelenül a szélsőnek ad ki. Vatter—Porubszky és Ölvedy—Norik szárnyak előre viszik a kispestiek támadósorát is, de Vatter eredménytelen kornerén kívül semmit sem érnek el.

    Az ujlakiak szép, lapos, belső játéka veszélyezteti Bíri kapuját, majd a KAC támadását Ölvedy kapufalövése fejezi be. Sándor jó játéka figyelhető meg. .A III. kerületnél a két biztos beck játszik jól. Mezőnyjáték következik, amelyben Erdélyi Vattert harcképtelenné teszi, ugy, hogy kiviszik a pályáról. Skvarek jó helyzetben kapu mellé lő.

    A második félidőben Vatter ujra beáll és mindkét csapat fokozza a tempót. A tért ölelő játék mindkét oldalon jó helyzeteket teremt. A Kispestieknél hiányzik a körültekintő, gyors akciókra kész center, a III. kerületnél pedig az erély s igy a kedvező momentumok kihasználatlanul maradnak Végre a 20. percben Schwarz beadását Palcsek a kapura fejeli. A labda már-már utat talál a hálóba, de Dudás az utolsó pillanatban kiöklözi. A megítélt tizenegyest Biri kivédi, ám a tőle elpattanó labdát Harrer a gólba továbbítja.

    Kispest nem veszti el a kedvét, lelkesen toyább küzd és egy sarokrugás után Ölvedy megszerzi a kiegyenlítést. Most még nagyobb tűzzel fekszik bele a KAC a játékba és Norik beadását Porubszky futás közben a kapuba továbbítja. A bíró otfszeidet látott és a gólt nem adja meg. Rögtön utána Porubszky fejese lecsuszik és ezzel a KAC kiadta a kezéből a kínálkozó győzelmet.
    Bíri és Neuhaus egyformán jók voltak. Az ujlaki bekkek egy árnyalattal jobbak voltak a kispestieknél, de már a fedezetsorban a mérleg a KAC javára billent. Sándor is jobb volt, mint Kléber. A csatársorok még nem mutattak egységes játékot. A KAC-nál Boldog nem volt elég gyors és irányítása is sok kívánni valót hagy hátra. Ezért két összefüggéstelen részt alkotott a kispestiek csatársora. A III. kerületiek két szélsője arvul el a belső játék mellett, amely csak klasszis technika mellett hozhat eredményt.

    KAC: Biri— Gasparek, Dudás— Raix, Sándor, Eberhardt— Vatter, Porubszky, Boldog, Ölvedy, Norik.
    III. kerület: Neuhaus— Harrer, Erdélyi— Nagy, Kleber, Steinfeld— Plesch, Kovásznay, Palcsek, Skvarek, Schwarz.

    Sporthirlap, 1923. február 12.