magyarfutball.hu

MAFC - Törekvés SE 2 : 4

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 5. forduló
referee : Bíró Sándor
attendance:
  1. Sporthírlap: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 23:07
    Törekvés: Lantos— Vass, Horváth — Pruha, Hajós, Siegl— Szántó, Kautzky, Bartos, Hirzer, Weisz. MAFC: Bartzer— Rupprich, Gruber— Alm, Müller I, Havas— Müller II, Gang, Lukáts, Kelly, Gyuricskó
    .
    Nemzeti Sport, 1922. október 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 23:05 (szerk.: 2022.04.04, 11:51)
    Törekvés - MAFC 4:2 (2:2)

    Hungária-uti pálya, 1000 néző
    Biró: Biró Sándor
    Szombaton

    A MAFC-tól régen láttunk olyan tetszetős, stílusos játékot, mint amilyent a Törekvés ellen produkált. A technikus csapat, ugy látszik, kezd magára találni és az elsöosztályuság mellé mindinkább elsajátítja az elsőosztályu játékmodort is. A csapat eddig tulságosán lassan kombinált: akciói pedig erőtlenek voltak. Ezuttal azonban mar gyorsabb és erőteljesebb támadásokat intéztek a Törekvés kapuja ellen, s ha lövötudományuk nem mondja fel a szolgálatot, ugy legalább is eldöntetlent vívtak volna ki a bajnokságban vezető csapattal szemben.

    A MAFC-nak még igy is a csatársora volt a legjobb része ; különösen Lukács és a fiatal Müller, aki most debütált a jobbszélen, váltak ki. A halfsor megfelelt; a védelem azonban bizonytalan volt.
    A MAFC az I. félidőben jobb volt a Törekvésnél, a II. félidőben azonban a Törekvés tíz emberrel is olyan lelkes játékba fogott, amellyel szemben nem tudott helytállani a máskor olyan biztos technikus védelem.

    Ekkor ismertük meg a Törekvés csapatának jeles kvalitásait. A vasutas csapatnak ma a csatársora az ereje, s abban is a Hirzer—Weisz balszámy. Weisznek a bécsi meccs volt úgy látszik a fordulópontja; ott és most is nagy bravurral és finom technikával játszotta ki az ellenfél védelmét. Hirzer ma a Törekvés "üdvöskéje". Most látszik csak meg, hogy mit jelent egy csapatban a lövő csatár. Emellett okos passzaival és agilitásával magával ragadja partnereit is. Kívülük Pruha nagyszerű játéka vált ki, különösen azután, hogy Hajóst kiállították. Ekkor ö vette át a kommandót és hogy milyen sikerrel, mutatja a kivívott siker.

    Az első gólt már a 3. percben éri el a Törekvés. Weisz a félvonalon átadja a labdát Hirzernek, aki lefutja a MAFC védelmet , és tiz méterről gyönyörű gólt lő. Öt perccel később a MAFC korner után Kelly fejese révén egyenlít ki. Rövid ideig fölényben marad a MAFC, majd a Törekvés támad; Weisz lefut és pontos beadásából az ifjusági Bartos center ismét megszerzi a vezetést. Tizenegyesből egyenlít ki a félidő végén a MAFC, amelyet Horváth handse miatt ítélt meg a biró. A 11-es pontra leállított labdát Hajós félrerugta, amiért a biró kiállította.
    Hajós vonakodik kiáltani, s csak a Törekvés vezetőségének utasítására hagyja el a pályát. A 11-est azután Lukács értékesíti góllá. Félidő után a 10 emberrel játszó Törekvés vissza- esése volt várható; ez azonban nem következett be; a csonka csapat a szebbnél-szebb támadásokat intézi és meg is szerzi ismét a vezetést. Kautzky kapura lő, lövését Bartzer fogja, de már a vonalon belül, s a biró gólt ítélt. Csakhamar kiegyenlítődik a Törekvés hátránya; Gaugot is kiállítja a biró feleselés miatt (Gaug egy állítólagos gólt reklamált), s most már nem került fáradságukba bebiztosítani az eredményt. Ez be is következik a negyedik góllal, amelyet Pruha fejese után ismét Kautzky, aki háttal állott a kapunak, ér el bravúros hátrahuzott lövéssel.

    Sporthirlap, 1922. október 9.