magyarfutball.hu

MTK - III. Kerület 1 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: erdosor
    2018.10.10, 17:40

    Hungária-uti pálya. Bíró: Renner.

    Az MTK-nak a Vasasok ellen mutatott multheti játéka után a bajnokcsapat nagy gólarányu győzelmét tippeljék a kék-fehérek táborában s a végén örülnék kellett a minimális l:0-ás eredménynek is. Nem is történhetett ez másképpen olyan halfsorral, amelynek Vágó és Nádler az úgynevezett erősségei. Az előbbi nagyon "öreg" már, utóbbi pedig ellenkezőleg "ilyen fiatal", ahogy a Hungária-uti aprószentek mondanák. De nem mondhatunk sok jót az MTK-csatársor balszárnyáról sem. Senkey II-nek csak olykor sikerült valami, Siklóssynak semmikor. Opatát látva, önkéntelenül az jut eszünkbe, hogy milyen nagy játékos — Orth Gyuri. Molnár csak az első félidő elején játszott kedvvel, azután többet mérgelődött, mint játszott. Braun a régi, ötletes, nagyszerű jobbszélső, gyönyörű centereivel azonban nem tudtak mit kezdeni a belső csatárok. Mandl jó volt, 1Kovács nem mutatott különöset. Plattkó, a kék-fehérek uj akvizíciója, pár nagyszerű védést mutatott a kapuban; de voltak gyenge pillanatai is. Egyedül Kettes: volt a régi jó Braun mellett a csapatban, csak az a kár, hogy több a humor a játékában, mint ajánlatos. Egyáltalán: az MTK nem mutatott bajnoki formát szezonnyitó mérkőzésén s néni is fog, amíg nem történik változás a fedez .sorban és a csatársor baloldalán.
    A III. kerületieknek csak a második félidőben voltak tekintélyes játékerőt mutató pillanatai. Palcsek formán kívül van, rajta múlt csapatának minden sikere. Ellenben igen jó volt Svarek, megfelelt. Schwarz is a jobbszélső posztján. Kléber a II. félidőben lábrakapott. Partnere: Kovásznai, jól megállta a helyét. Szabó nem mutatott különöset, ellenben Harrer, különösen a II. félidőben, excellált. A csapat legjobb embere azonban mégis Neuhaus volt s imponálóan biztos védéseivel nem egyszer ragadta tapsra híveinek ezreit.
    MTK-támadással kezdődött a játék. Kléber néhány szoktatásétól eltekintve, nagy MTK-fölényben. A vivők is levegőhöz jutnak, Schwarz jobbszélső lefut, de nem centerez, hanem harminc méterről a kapura lő. A labdát Plattkó könnyedén fogja. A kirúgott labdát Nádler fogja el, szökteti Senkeit, aki a határbiró zászlójelzése szerint offsideról lefut s centerét a kiugró Opata góllá értékesíti. A gól után percekre megáll a játék, a III. kerület vonakodik elismerni a gólt. Végre is Tóth tanár megy a játéktérre s a folytatásra utasitja csapatát. Tovább is az MTK támad, kapcsolatban Molnárral, akinek rossz napja van s kapu fölé és mellé lő. A III. kerület csak ritkán jut át a félvonalon, de ilyenkor gólhelyzetet teremt.
    A II. félidőben a vivók váratlanul erőre kapnak s most már méltó ellenfelei a fáradtság jeleit mutató MTK-nak. Pless lefutását Mandl kornerre menti, utána a Svarek lövése a kapu fölött süvít el. A kék-fehérek balszárnya mindent ront. Most már a játék hullámzó, sőt olykor egy kis III. kerületi fölény is konstatálható. Kezd sötétedni. Braun összefut Kovásznaival. Némelyek pofont látnak a Kovásznai részéről, a bíró Kovásznait leküldi a pályáról. Plattkónak mind több a dolga, de az alkonyaiban már nem látni jól az akciókat s a III. kerületiek támadása közben ér véget a mérkőzés.

    MTK: Plattkó—Mandl, Kovács-Kertész, Nádler, Vágó—Braun, Molnár, Opata, Siklóssy, Senkei II.
    III. ker. TVE: Neuhaus—Harrer, Szabó—Nagy, Kléber. Kovásznai—Pless, Horváth, Palcsek, Skvarek, Schwarz.
    Nemzeti Sport, 1922.09.04.