magyarfutball.hu

33 FC - Újpesti Törekvés SE 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 21. forduló
referee : Gerő Ferenc
attendance:
  1. Sporthírlap: 3.000
  2. nela: 4.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.25, 22:42
    „33“ FC-UTSE 2:1 (1: 0).

    — A pótlóan lejátszott második félidőben mind a két csapat egy-egy gólt szerzett. —
    »33» FC: Zsák—Oláh, Kutik—Boros, Zloch, Bakonyi— Kramer, Blaumann, Kovácsi, Pipa, Strausz.
    UTSE: Mészáros.— Szinay, Dankó— Wilheim, Buza, Hosó— Radócz, Gally, Török, Laukó II., Reisner.
    — Hungária-uti pálya. — 3000 néző. — Bíró: Gerő Ferenc. —

    A „33“ kezdi a játékot,

    de támadáshoz csak néhány percig tartó középjáték után jut, Pipa és Kovácsi akcióját azonban Dankó leszereli. Reisner vezeti az UTSE első támadását, amelyet Oláh akaszt meg. Zloch hazajátszott labdájának hosszú kirugásával Zsák előredobja a »33»-as csatársort. Kramer fut le Kovácsi paszszával, Dankó azonban leadás előtt taccsra szereli. Gally kiadásával Radócz fut le, éles beadását Zsák fogja. A Gally faultja miatt megítélt szabadrugás ismét harcba küldi a »33»-asok csatárait, szépen keresztülvitt akciójuk Pipa messziről irányított s Mészáros által birtosan fogott lövésével végződik.
    Reisner lefutásai adnak dolgot a 33-asok védelmének, majd Pipa kapja a labdát, szép kiadásával Kramer lefut, de Dankó faulttal szereli. Oláh szabadrugása Pipa elé kerül, akinek lábáról a labda lecsuszik és a kapu mellé jut.
    A 14-ik percben Buza leadását Török Reisnerrtek továbbítja, de ez a6-osról a kapu fölé lő. Most ismét élénkülnek a »33--osok támadásai. A 17-ik percben Kramer beadását Szinay a 16-on belül kézzel tartja föl. A megítélt 11-est a távolról neki futó Oláh a kapu mellé lövi. A »33-asokat nem töri meg a kedvelő alkalom elszalasztása, továbbtámadnak.
    A 20. percben Kovácsi nyugodt dribiing után az UTSE védőjátékosai között előre tolja a labdát Pipának, aki beállítja magának és a bal sarokba helyezett gólt lő.
    A gól után Pipa jut kedvező helyzetbe, de rosszul találja a labdát és Mészáros véd. Majd Kramer akcióját szerelik kornerre, azután Szinay Kovácsit kapcsolja le.
    A Laukó II.—Reisner pár lefutása szabadítja föl az UTSE-t szorongatott helyzetéből, de Oláh lefékezi a lendületet. Az UTSE belső triójának Zloch által leszerelt támadása után az ujpesti csatársor jobbszárnya nyomul föl, Radócz lövése azonban Zsák zsákmánya lesz. A következő pillanatban Hosó faultja szabadrugáshoz juttatja a 33-asokat a 16-os vonalon, de Pipa a kapu fölé lövi a labdát.
    Most sorozatos UTSE támadások következnek. Az egyiket Oláh kornerre szereli, Reisner sarokrugását Zsák fogja. A 33-asok fölujult támadásait Szinay, majd Dankó faulttal akasztják meg. A két szabadrugás közül az egyiket Kovácsi a kapu fölé lövi, a másikat Oláh rugja, de Dankó elfogja.
    A Bakonyi miatt megítélt szabadrugás előre dobja az UTSE csatársorát. Szinay szabadrugását Kutik kornerre fejeli. Radócz sarokrugását Gally fogja, lő, a labda a baloldali kapufáról visszapattan s ekkor Zsák ráveti magát és hatalmába keríti (34. perc).
    Az UTSE frontban marad. Laukó II jut labdához, gurított lövését Zsák a kapuvonalon elfogja, de a rárohanó Gally a labdával együtt kornerre nyomja.
    Reisner szépen ívelt sarokrugása átkerül a jobb oldalra, ahonnan a csatársorba előrenyomuló Hosó élesen befejeli. (37. perc).
    Kramer lefutása juttatja lélegzethez a »33»-asok védelmét. Beadott Iaadáját Pipa elől a kifutó Mészáros elhalássza. Még néhány »33»-as támadás következik, majd Radóc lefutásával az UTSE kerül a »33»-asok kapuja elé, de a középre adott labdát Török a kapu fölé lövi. Reisner kapu fölé lőtt szabadrugásával végződik az izgalmas mérkőzés.

    Sporthirlap, 1924. április 10.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.05.25, 19:33
    A sűrűn szitáló eső és a fölázott pálya nem volt biztató látvány, és miután az UTSE—33FC mérkőzés megkezdése késett, a közönség kezdett attól félni, hogy a mérkőzéseket nem tartják meg. A bizonytalanság feszültsége csak akkor engedett, amikor Gerő Ferenc bíró a pályán végzett szemléje alapján a mérkőzés megtartása mellett döntött, s a két csapat megjelent a pályán.
    megoldáshoz közelebb vinni.
    Jött azonban a kellemetlen meglepetés. Gerő bíró a félidőben tartott ujabb szemle után az UTSE— 33 FC mérkőzés folytatására alkalmatlannak minősítette a pályát, s mivel a két csapat intézői is beleegyeztek a mérkőzés megszüntetésébe,

    a második félidő elmaradt.

    Sporthirlap, 1924. március 31.
     
  3. avatar: seamandarin
    2022.05.25, 19:20
    „33“ FC-UTSE 1:0

    A mérkőzés második félidejére a pálya alkalmatlanná vált.
    „33“ FC: Zsák— Oláh, Kutik - Boros I., Zloch, Bakonyi— Kramer, Blaumann, Kovácsi, Pipa, Strausz.
    UTSE: Mészáros— Szinay, Dankó — Wilheim, Buza, Hosó— Radócz, Gally, Török, Gally, Laukó III, Reisner.
    Hungária-uti pálya. — Biró: Gerő Ferenc.

    Az UTSE kezdi a játékot,

    rövid tapogatódzás után azonnal támad, de Laukó lövését Zsák fogja. A 2. percben Kramer fut le, de előre adott labdáját Dankó taccsra szereli. A „33“-asok támadása Strausz ofrszeidjén akad meg. A budaiak védelme biztosan veri vissza az UTSE támadásait. Gally faultolja Kovácsit, a szabadrugást Kutik, a kapu fölé küldi. (10. perc.)
    Mezőnyjáték után Török szökteti, Radóczot, akinek centere Bakonyiról kornerre jut. A kornert eredménytelen. A 33-sok nyomulnak fel ezután, de a nagy sárban nem tudnak boldogulni. Laukó III kitörését Zsák kifutással menti.
    A 33-asok Blaumann révén támadnak, akinek centerét Pipa kiaknázatlonul hagyja. Kramer centerét Kovácsi fogja, de éles lövése kapu mellé jut. (22. p.) A „33“-asok továbbra is frontban maradnak, de Oláh éles szabadrugása a kapu fölé kerül. Kovácsi szökteti Kramert, de Szinay kornerre ment. A kornert Pipa elhibázza. A 27. p.-ben Török szökteti Reisnert, aki kapu mögé centerez.
    A 33-asok lépnek ismét akcióba, de a talajjal nem boldogulnak. Pipa kitörése a sárban elakad, majd az UTSE támadása Reisner offszeidjén akad meg. Reisner egy faultért megitélt szabadrugást Törökhöz juttat, akinek lövését Z ák fogja. Az UTSE balszárny támdása, után Oláh megrugja Laukó III - t, akit kivisznek a pályáról. (35. perc.) A következő percben a kitörő Blaumann Pipához tolja a labdát, de Pipa késlekedik a lövéssel. A „33“-asok következő támadását Pipa vezeti, aki kitör és centerez, de Wilheim kornerre ment. A korner eredménytelen.
    A 42. percben Zloch 25 méterről élesen lő a kapura, a labda Dankó fejét, majd kezét érinti s a vetődő Mészáros kezéről a kapu bal sarkába jut. (1:0)
    A gól után eredménytelen UTSE támadás következik. Radóczot Bakonyi kézzel tartja fel, a szabadrugást a tömörült „33“-as védelem nagy szerencsével menti kornerre. (48. perc.) A korner eredménytelen s utána a bíró a félidő végét jelzi.

    Sporthirlap, 1924. március 31.