magyarfutball.hu

33 FC - Kispesti AC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 19. forduló
referee : Szüsz Hugó
attendance:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.19, 22:52
    KSC-„33“ FC 1:0 (0:0).

    A 33-asok ujonc halfsora kifulladt a nehéz talajon , teljesen átengedte a teret a fürge KAC csatársornak.

    KSC : Biró— Saguly, Dudás— Raix, Tóth, Buday— Gresch, Norik, Bene, Morvay, Gulyás,
    33FC: Zsák— Oláh,Bakonyi— Kiss, Kovácsy, Glück— Krammer, Csárdás, Pipa, Ivanics, Strausz.
    Hungária-uti pálya. — Biró: Szüsz Hugó.

    A sorsolásnál a 33-asosnak kedvez a szerencse s így

    Kispest kezd

    a sáros kapu ellen. Gresch lefut és a 33-asok kapujára váratlan éles lövést küld, amely alig kerüli el a hálót. A KAC látható fölénybe jut, támadásait két szélső csatárára alapozza, Morvay jó kiadásával Gulyás lefut, centerezése azonban a felső lécről autra megy (1 p.). Krammer viszonozza a támadást, időelőtti beadását Csárdás gyengen messziről a kapu mellé továbbítja. A kiadott labdát Bene kapja, aki Gulyást szökteti, u obbi előre centerezett labdáját Zsák szépen lehuzza. Majd Gresch lefutás után szépen beadott labdáját Oláh küldi viszsza a mezőnybe. Belső csatárjáték után Bene a kapu előtti sárból gyengén kapu mellé helyezi a labdát. A következő percben Morvay hasonlóképen cselekszik.
    Ezután mezőnyjáték folyik, majd Krammer gyors lefutás után beadás helyett éles szögből kapu mellé lő (20 p.) Élénk iramu középjáték közben a szab don álló Strausz kapja a labdát, de tulfut az autvonaton. Krammer következő lefutását jó beadással fejezi be, amit a belsők elrontanak. Ujabb centerét Pipa élesen lövi kapura, a lapos labda hajszálnyira süvít el a léc mellett. A 29. percben esik az első korner a KAC javára, amely eredménytelenül végződik. Norik következő akcióját faulttal akasztják meg, az ebből eredő szabadrúgást Morvay fejeli, Zsák a sarokba guruló labdát az utolsó pillanatban bravurosan elvetéssel kaparintja meg.
    A KAC belső csatárai próbálkoznak ezután a sárral megbirkózni, de a támadások a sárba fulladnak. A szorongattatás után Strausz indit sikerrel kecsegtető támadást, amit végül is Pipa lesállása ront el. (39. p.) A hátralevő percekben a KAC támad, azonban Gresch kitűnő helyzetből kapu fölé, majd Bene a kapu mellé lő.

    A második félidő

    első percében a pandantja ismétlődik meg az első félidő kezdetének. Gresch ismét gyors lefutás után a kapu felé kanyarodik s nyolc lépésről élesen a kapu mellé lő. A játék tempója nem lankad, a kispesti csatárok láthatóan felülkerekednek a lankadó 33-as védelmen. Sorozatos támadások után
    a 8. percben Bene a szabadon hagyott Gulyásnak tolja ki a labdát, aki kicselezi halfját, lövésszerű beadása az ellenkező kapulécről a mezőnybe pattan s a 10 lépésnyire álló Morvay a kapuban álló játékosok között a gólba helyezi.
    A gól fellelkesíti Kispest csapatát s pár percig nagy fölényben játszik. Pipa most a kitűnő Krammerre játszik, aki veszélyes lefutásával egymásután kritikus helyzetet teremt Biri kapuja előtt. Egyik szép beadása a kaputól pár lépésnyire végig megy a kapu elött, de a belsők későn startolnak, Saguly végül is tisztázza a veszélyes helyzetet. 16 p.) Krammer következő támadásából beadás helyett kapu mellé helyezi a labdát. Ezután Bene Gulyást szökteti, akinek mármár biztos gólnak látszó beadását Zsák a tisztán álló belső csatárok elől bámulatos gyorsasággal — szinte a levegőben uszva — elfogja. Pipa ismét szökteti Krammert, aki centerezés helyett ujból lő, lövése ezúttal kapura megy, Biri azonban az éles szögből jött labdát biztosan védi. A 24. percben Norik összefut Kovácsyval s sérülten kiáll. Raix jó labdájával Gresch lefutja a 33-as védelmet, ideális beadását Bene pár lépésről a kitűnően helyezkedő Zsák kezébe lövi. Gresch ujabb centeret Morvay magasan a kapu fölé továbbítja, míg Gulyás első lövését Zsák kitűnően fogja. A 30. percben Norik visszajön.
    A KAC fölénye most már állandósul. Gresch lefutása köménél végződik, amit a kapu mögé rúg. Az utolsó percekben Krammer két lefutása okoz meleg helyzetet Kispest kapuja előtt, az egyiket Saguly parírozza, a másik a sárban ragad, ahonnan végül is Kispest védelme kipiszkálja. A labda Morvayhoz kerül aki már csak a kapuból messze kijött Zsákkal áll szemben, aki azonban leszereli.

    Sporthirlap, 1924. március 17.