magyarfutball.hu

MTK - Törekvés 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.12, 23:31
    MTK—Törekvés 2:0 (1:0)

    A kék-fehérek csapatát az olimpiai tréning nagyszerű kondícióba hozta.
    MTK : Kropacsek— Mandl, Senkey— Kertész II., Nadler, Nyul II— Braun, Molnár, Opata, Siklóssi, Jeny.
    Törekvés: Lantos— Ivancsics, Siegl, - Wéber, Pruha, Halmos— Szántó, Urik, Kautzky, Bartos, Tritz.
    Hungária-uti pálya. — 3000 néző. — Bíró: Hertzka Pál.

    MTK kezd
    a szélvihar ellenére mégis azonnal frontba kerül és már a harmadik percben kedvező gólhelyzete adódik. Siklóssi labdáját Molnár kapásból továbbítja, amely azonban a kapufára pattan és csak így kerül Lantos birtokába. Opata lövését rávetésse! védi Lantos, majd Szánto rohan le a labdával, centerére Kautzky és Bartos veti magát küzdelembe, de Kropacsek a kellő pillanatban rohanva ki a hálójából, könnyen tisztázza a veszélyesnek látszó helyzetet. Urik bombaszerű lövése az MTK kapuja fölött süvít el, majd a kék-fehérek lépnek ismét akcióba és a 10. és a 13-ik percben két kornerrel veszélyeztetnek, míg Siklóssi és Opata pompás összjátékából utóbbi remek kitöréssel a vezető gólt rugja (16 p.) A Törekvés ellentámadása is veszélyesnek látszik, de Nyul a kapu felé törtető Kautzkyt korner árán leszereli. (18 p.) Szántó támadását Mandl teszi sarokrugás árán ártalmatlanná (24 p.), mig Siklóssi szépen ivelt labdája közvetlenül a kapu fölött süvít el. Opata támadása kornert eredményez, amig a Törekvés szépen indult támadását Bartos lesbenállása akasztja meg. (34 p.) Kertész II. hibájából a Törekvés kornerhez jut, amelyből Nyul II majdhogy öngólt hibáz, de Senkey tisztáz. Urik harminc méteres pompás szabadrugását Kropacsek csak nehezen tudja védeni (39 p.), a 43-ik percben Kertész II. rosszul eltalált labdája majd, hogy az MTK hálóba vándorol. Jeny szép lerohanása közben véget ér a félidő.

    Szünet után-

    Az MTK startról elindulva azonnal a Törekvés kapuja előtt terem, Molnár támadását azonban korner árán hárítja el a Törekvés védelme, amelyet ujabb sarokrugás követ. Jenv hosszu centere a kapu ellenkező felső sarka mellett süvít el.
    Az 5 ik percben kornerhez jut az MTK, amelyet Braun hajt végre, a dermedt kezű Lantos a labdát kiejti, a biztonság kedvéért azonban még Opata is a kapuba nyomja. A második gól után még szemmelláthatóbb a kék-fehérek fölénye, de Siklóssi két ízben is biztos gólt hibáz, Jeny és Opata labdáit pedig Lantos védi. A 15. 17. és 23-ik percben Jeny, Opata és Molnár támadásait kornerek árán hárítják el a vasutasok, a 29-ik percben azonban a Törekvés is sarokrugáshoz jut. Az MTK az utolsó negyedórában már feladja a küzdelmet, de addigra a vasutasok is elkészültek már erejükkel, ugy hogy azontul a kék-fehéreknek a 43-ik percben esett kornerén kívül említésreméltó akció egvik részről sem törénik.

    Sporthirlap, 1924. február 25.