magyarfutball.hu

Vasas - VAC 3 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 16. forduló
referee : Nagy László
attendance:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.17, 12:48
    Vasas-VAC 3:0 (2:0)

    A Vasasok csatársora ismét stílusos győzelemhez segítette csapatát.

    Vasas : Siska— Zatykó, Király— Gottlieb, Sípos, Reiner— Katzer, Takács, Jellinek, Szentmiklósi, Himmer.
    VAC: Fischer— Klopfer, Grosz II.— Gangl II., Weisz, Hermann— Engl I., Engl II., Boros, Lébi, Jocke.

    Hungária-ut. -- Biró, Nagy László.

    A VAC kezd

    és Boros kiadott labdájával Engl I lefut, Király mellett elhuz, azonban kapu mellé lő. Utána a balszárny támad, azonban a szép támadás Jocke offszeid-állásán akad meg. Most a Vasas veszi át a támadó szerepét, Katzer a Takács összjátékából a labda Jellinekhez kerül, akinek éles lövését Fischer szépen fogja. Továbbra is a Vasasok támadnak, Jellinek szökteti Takácsot, azonban a támadás Katzer ofszeidjén megakad. Erre Engl I. lefutása veszélyezteti Siska kapuját, azonban lövése kapu mellé kerül. Ezután a középen körülbelül 20 percig mezőnyjáték folyik majd Lébi könnyű lövése foglalkoztatja Siskát. A kiadott labdával Himmer—Szentmiklósi szép összjátékkal tetszetős támadást vezet, az előbbi lövését Fischer fogja, azonban rá nemsokára Szentmiklósi váratlan éles lövését Fischer csak nehezen védi kornerre. A korner eredménytelen.
    A 26. percben Gansl a tizenhatos vonalnál faultolja Szentmiklósit. A megítélt szabadrugást Reiner szép éles lövéssel góllá értékesíti. (1:0).
    A váratlan gólra a VAC heves támadással felel, de a lövések sorban célt tévesztenek. A Vasasok Katzer lefutásával közelítik meg Fischer kapuját, azonban Jellineket Grosz II. biztos helyzetben leszereli. Most Jocke fut le és Giskánek Engl II. lövését kell védenie, majd Katzer lövését Fischer csak korner árán, nehezen tudja elhárítani.
    A 44. percben Himmer lefut, Szentmiklósihoz továbbítja a labdát, aki éles váratlan lövéssel megszerzi a Vasasok második gólját.(2:0.)
    Kezdés után a félidő már véget is ért.

    A második félidőben

    a Vasasok állandóan támadnak. Sípos szépen szökteti Hímmert, azonban jó helyzetben leszerelik. A VAC is kiveszi részét a támadásból, de támadásai rendesen ofszeidokon akadnak meg. Váltakozó játék folyik. Előbb Szentmiklósi lő kapu mellé, rá nem sokára Zatykó faultolja Jockét, Lébi szabadrugását Zatykó menti. A kapott labdával Katzer szépen fut le, azonban beadását a belső csatárok elhibázzák (7. perc). Állandóan Katzer lefutasai hozzák veszélybe a VAC kapuját.
    A 11. percben ismét Katzer fut le, beadását Takács Jellinekhez paszszolja, aki a labdát védhetetenül a kapuba lövi (3 :0).
    A VAC a harmadik gól után sem adta meg , magát sorsának és heves támadása a 14. percben kornert eredményez, amely azonban kihasználatlan marad. Kirugás után Katzer fut le a labdával, de szerelik, rá rögtön Sípos ismét szökteti Katzert, kinek beadását Jellinek gyengén lövi s igy a labda Fischer könnyű zsákmánya lesz. A 18. percben ismét a kitűnő Katzer lefutása kecsegtet eredménnyel, azonban Takács éles lövése a kapuléc mellett süvit el. Most a VAC fog erélyes játékhoz, de a szélsők beadásait a belső csatárok elhibázzák. A Vasasok mintha megelégednének az eredménnyel, engednek az iramból s nagyobbára unalmas mezőnyjáték folyik. Ennek következtében a VAC csatárok is szóhoz jutnak és a 32. percben kornert érnek el. A korner eredménytelen. Majd 'a 34. percben Boros átküzdi magát, a Vasasok védelmén, Jockehoz passzol, de az ő lövését Siska biztosan fogja. Továbbra is a VAC van frontban, azonban a sikeresnek ígérkező akció Boros offszeid állásán hiusul meg. Rá váratlanul Sípos 35 méteres lövését fogja Fischer, majd Katzer a Takács összjátékából ez utóbbi biztos helyzetben mellé lő. Lébi megsérül és kiáll, Jockét pedig, ki a határbírót megsértette, a biró állítja ki. Ezután a félidő hátralevő része mezőnyjátékkal telik el.

    Sporthirlap, 1924. február 25.