magyarfutball.hu

Újpesti Törekvés SE - Zuglói VII. Ker. AC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.11, 22:06
    Zugló VII. ker. AC -UTSE 1:0 (1:0)

    A Zugló Zwolenszkyval és Pollákkal lelkes játék után győzött.
    Zuglói VII. ker.: Eitner, — Juhász, Zwolenszky— Pollák, Pálffy, Ellinger —Klebersberg, Brenner, Sefcsik, Kittl, Neumayer.
    UTSE: Wagner, — Minarovits, Dankó— Hosó, Buza, Török— Blum, Kojsza, Gally, Klein, Reisner,
    Üllői-uti pálya. Biró:Gerő Ferenc.

    Kapuválasztásnál

    Zuglónak kedvez a szerencse s így az UTSE meglehetős erős szél ellen indítja meg a játékot. A szél támogatásával azonban Zugló hamarosan az UTSE térfelére tereli a játékot, a Zugló támadásait azonban a kitűnően játszó Dankó és Minarovits biztosan rombolják szét. A 10. percben kritikus helyzet keletkezik ez ujpesti kapu előtt, Wagner sokáig tartja magánál a labdát, végül is Dankó ment. Két perc mulva kornert ér el Zugló, Klebelsberg a kornerzászlóba rug, a labda pedig autra megy. UTSE kiszökésekkel operál, főleg Reisner révén. A 18. percben ismét meleg helyzet keletkezik az ujpesti kapu előtt, a két hátvéd idegeskedése miatt végül is tisztázódik a helyzet. A kiadást Reisner kapja, aki félvonalról lefut, Zwolenszky csak a kapu előtt tudja leszerelni. Reisner ujbóli leszökéséból ideálisan centerez, Eitner kifutással ment. Néhány percen át tart az ujpesti csapat heves offenzívája, majd lanyha iram mellett ismét Zugló veszi át a játék irányítását. .A 33. percben pár lépésnyire a 16- oson kívül Hosó hendset vét, a szabadrugást Pálffy kapura lövi, Wagner a lövést védi, ám az erős labda kiesik kezéből, mire a befutó Klebersberg a kapu ellenkező sarkába a győztes gólt lövi. A gól után is fölényben marad Zugló, sőt a 38. percben Sefcsik pár lépésről, tiszta helyzetben óriási megrökönyödésre kapu mellé helyezi a labdát. A 40. percben korner Zugló javára, a kornert Wagner pompásan elfogja. Két perccel a szünet előtt Kittl utánozza Sefcsiket, nyolc lépésről kapu fölé lő.

    Helycsere után

    megváltozik a játék képe, a szél támogatásával az UTSE kerül fölénybe. Kojsza helyet cserél Törökkel. Zugló csak kiszökésekkel próbálkozik. Neumayer lefutás után kapura lő, Wagner az erőtlen lövést könnyen parírozza. Következő kiszökését már beadja, Kittl azonban kapu mellé továbbítja a labdát. Török előre vonása a csatársorban használ, mert az egyetlen csatár, aki a kapura lövést forszírozza. Buza kitűnően foglalkoztatja csatársorát Egy heves ujpesti támadást Kojsza faulttal akaszt meg. A 16-os oldaláról Ellinger kapu mögé rugja a szabadrugást. Reisner pompás centerét Török kapásból lövi, a félmagas éles lövést Eitner nagyszerűen fogja. A 16. percben ismét szabadrugás Pálffy faultja miatt. A 30 méteres szabadrugást Reisner lövi, a labda a sorfalat álló Zugló játékosokról kornerre megy, amely eredménytelen. A következő percben Blum lefutása kornerrel végződik, amelyet Neumayer élesen kapu fölé lő. Sefcsik töri át ezután az UTSE halfsorát, majd Neumayert szökteti, aki beadás helyett kapura lő, Wagner rávetéssel ment. A 24. percben Gally ideális lövőhelyzetbe kerül, de sokáig késlekedik végül az odafutó Zwolenszkybe lövi a labdát. A csatárok sikertelenségeit látva, Buza küld egy hatalmas lövést 25 méterről, lövése azonban messze elkerüli a kaput. Utána Neumayer szökik meg ismét, Sefcsikhez passzol, aki sarokkal Brennerhez tolja a labdát, akinek éles lapos lövése a léc mellett süvít el. Az UTSE elkeseredetten küzd ezután a kiegyenlítő gólért, Reisner beadásából Török bombaszerű lövése kapu fölé jut, majd kornert ér el az UTSE, amelyet azonban a tömörült Zugló védelem ment. Reisner lefutás után élesen lő, Eitner a veszélyes lövést elvetéssel fogja. Még Gallynak van reménye a kiegyenlítő gól megszerzésére, azonban gyengén kapu mellé lő. Az utolsó percben Sefcsik félvonalról szökik meg, már egyedül áll a kapu előtt, s végül is a labda helyezése helyett magasan kapu felé lő.

    Sporthirlap, 1923. december 17.