magyarfutball.hu

UTE - Törekvés 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 20. forduló
referee : Vértes Imre
attendance:
  1. Sporthírlap: 3.000
  2. nela: 3.700

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.08.14, 23:03
    A szívós Törekvéssel szemben az UTE nehezen kivívott győzelmével tudta biztosítani az ötödik helyét.

    UTE-Törekvés 3:1 (1:1).

    Ujpesti Stadion:. — 3000 néző. — Bíró: Vértes Imre.
    UTE : Zimmer— Fogl II, Fogl III— Müller, Buza, Király— Leitner, Török, Priboj, Jeszmás, Groszmann. — Törekvés: Lantos— Iváncsics II, Mészáros—Halmos, Lugosi, Bartos— Lengyel, Szűcs, Kautzky, Tritz, Szántó.

    Szép, fair játék keretében vívta meg utolsó bajnoki mérkőzését a két csapat. A mérkőzés csak az ujpestieknek volt fontos, hogy jobb helyezés híján legalább az ötödik helyet foglalhassák el.
    Kapuválasztásnál
    a Törekvésnek kedvez a szerencse : nappal és széllel hátban játszik. Az első támadást a vasutas csapat vezeti , Kautzky szabadrugását Zimmer bizonytalanul védi, majd Mészáros hosszu lövése a kapu fölött halad el. Az 5. percben Török magasan a kapu fölé lő, majd Leitner beadását Lantos fogja.
    A 20. percben Leitner beadásánál Jeszmás kézzel ellöki Halmost, a bíró szabadrugást ítél az UTE ellen. Egy perc mulva Groszmann labdája Szűcs gyomrát éri, de Szűcs rövid masszázs után tovább játszik.
    A 29. percben Groszmann beadásából Jeszmás lapos, gyenge lövését Lantos könnyen fogja. Kapurugás után Török egy összeütközésből kifolyóan megsérül és öt percre kiáll.
    A 37. percben Groszmann vezet támadást, beadását Priboj fejjel sem éri el, a labda Müllerhez kerül, aki Törökhöz adja előre s utóbbinak tizenkét méteres éles, magas lövése védhetetlenül éri a hálót (1 : 0).
    A 41. percben Iváncsics II. rövid időre megsérül.
    A 43. percben Kautzky szökteti Lengyelt, akinek beadása az előbbi fejéről Szántó elé csuszik, aki hat méterről félmagasan az ellenkező oldalhálóba helyezi a labdát. (1:1)
    Helycsere után
    az UTE vezeti az első támadást, de Török a kapu mellé lő. Az UTE továbbra is támad, ám Priboj biztos gólnak látszó éles lövése Halmosról pattan vissza, Jeszmás pedig jó helyzetből magasan a kapu fölé lövi a labdát. (8. perc).
    A 17. percben Groszmann beadását Priboj ballábbal a kapu fölé továbbítja.
    A 19. percben a lefutó Groszmannt Iváncsics II kornerre szereli. Groszmann rugja a sarokrugást Pribojhoz, aki Leitnerhez fejeli s utóbbinak nyolcméteres süvítő lövése a felső balsarokban akad meg. (2:1.)
    A 37. percben Jeszmás passzából Priboj lő a kapura, Lantos kiejti a labdát és Jeszmás egy lépésről a hálóba lövi (3:1).
    Az utolsó percek erős szürkületben, az UTE fölényének jegyében telnek el

    Sporthirlap, 1925. június 9.