magyarfutball.hu

UTE - Nemzeti SC 6 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 19. forduló
referee : Nagy László
attendance:
  1. Sporthírlap: 3.000
  2. nela: 3.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.03, 23:15
    Az UTE a pompásan feljavult Jeszmás lövőképessége révén érte el szenzációs sikerét.

    UTE-NSC 6 : O (3 : O). Ujpesti Stadion. — 3000 néző. — Bíró: Nagy László.

    UTE : Klein. — Fogl II, Fogl III. — Kelecsényi, Buza, Müller — Leitner, Török, Prihoj, Jeszmás, Groszmann. —
    NSC: Gallowich — Havas, Török— Gergits, Timár, Weinberger — Rémay III, Volentik, Rémay II, Spitz, Bellák.

    A KSC kezd
    nap ellen. Rövid NSC-offenzíva után Leitner fut le, passzából Török gyönyörű lapos lövést küld az NSC kapujára, amelyet Gallowich paríroz. Az UTE óriási ambícióval játszik, a csatárok egymásután teremtik a jó helyzeteket az ellenfél kapuja előtt. Leitner beadásából Török lő szépen, de kapu mellé, majd Groszmann veszélyes beadását az NSC Törökje tisztázza .. Az UTE ezután kornert ér el amelyből kavarodás támad, a labda az egyik NSC-védőjátékos kezére pattan, de a bíró továbbbot int. Az ujpesti csapat vehemens támadása egy percre sem szünik meg. A 9. percben Jeszmás nagy erővel átmegy Törökön és tíz méterről a jobbsarokba félmagas, bombaszerű gólt lő(1 : 0).
    Alig kezdenek ujra, már Priboj próbálkozik, de lövése,a kapu fölött halad el.
    A 13. percben Leitner passzával Török át akar törni az NSC Törökjén, aki azonban lekapcsolja, a labda Pribojhoz pattan, aki Jeszmáshoz tolja s utóbbinak huszméteres, hatalmas lövése a felső balsarokban akad meg (3 : 0).
    Az iram most kissé alábbhagy. A 15. percben az NS kornert, ér el, amelyből Rémay II fejesét a gólvonalon álló Fogl II menti. A veszélyes helyzetet követően Leitner fut le, pontos beadásából Jeszmás felsőlécnek fejeli a labdát, amelyet azután Török rug a mezőnybe. Váltakozó játék folyik tovább, az NSC Spitzre alapítja támadásait, amelyeket azonban Fogl II csirájában elfojt. A 20. percben Jeszmás hirtelen rajtaütéssel áttöri az NSC védelmét, de kissé elhamarkodva, a tizenhatosról lő kapura, s így Gallowich elvetéssel, kornerre pariroztat. A sarokrugás után Weinberger hendszet vét, de a bíró nem adja meg a jogos 11-est. Az UTE most ismét erősíti az iramot. Priboj jó passzt kap Jeszmástól, de a labdát élesen a baloldali kapulécnek lövi, majd a visszapattanó labdával ugyancsak ő próbálkozik lapos lövéssel, amelyet a gólvonalon álló Török ment, Rövid idő mulva kornerhez jutnak az ujpestiek, amelyet Gallowich paríroz.
    A 26. percben Kelecsényi kifut a jobbszélre, beadására Priboj és Jeszmás egyszerre startolnak, Priboj megbotlik és Jeszmás szerzi meg a labdát, amelyet három méterről a hálóba helyez, (3: 0).
    A gól után már az NSC is lábrakap és láthatóan az eredmény szépítésére törekszik. A támadásokat főleg Spitz és Rémay III vezetik, de az UTE halfsora és a Foglok még idejében elhárítják a veszélyt. Rémay II szép lövése a kapu fölé jut, majd Spitz ügyesen kifut a balszélre, de jó beadását tisztán álló Volentik Klein kezeibe fejeli. (37. perc.) Két percig tart még az NSC támadása, amit eredménytelen kornerral fejez be.
    A hátralévő öt perc az ujpestieké. Groszmann lefut, beadását azonban Török toronyirányban a kapu fölé rugja. A 43.. percben Jeszmás a tizenhatoson leállítja a labdát s hajszálnyira küldi a kapu mellé. Groszmann beadása jelent még veszélyt, de Gallowich szépen lehuzza. Az utolsó percben Spitz kísérletezik, ám jobblábas lövése a kapu mellé kerül.
    A második félidőben
    alig egy negyed perc alatt ismét gólhoz jut az UTE. Kezdésből Priboj és Jeszmás szép passzjátékkal átmennek az ellenfél halfsorán nyolc méterre megközelítik az NSC kapuját, ahon-
    nan Jeszmás habozás nélkül az alsó balsarokba lövi a labdát (4: 0).
    Az UTE egy ideig most nem ambicionálja a góllövést, s így mezőnyjáték alakul ki. Az 5. percben azonban Grosszmann jó labdát kap a halfsorból, lefut vele, de beadását Török parírozza. Rövid idő mulva Müller a kapu mellé lő, majd az ujpestiek két szép támadása akad meg offszájd miatt. A 12. percben kornerhez jut az UTE, amelyből Priboj a kapu mellé lő. Egy perc mulva. Grosszmann beadásat Rémay II kézzel leüti. A bíró tizenegyest ítél, amelyet Jeszmás Gallovichnak lő, aki a labdát kiüti , nagy kavarodás támad a kapu előtt, végül is kornerre, tisztáz az NSC védelem. A sarokrugás eredménytelen.
    A 18. percben Groszmann beadását Priboj Törökhöz továbbítja, aki nyolc méterről Gallowich fölött éles gólt lő (5 : 0).
    A gólt, a lila-fehérek további támadásai követik.
    A 21. percben Groszmann beadása Gergitsről kornerre pattan. A sarokrugást Groszmann lövi, pontos beadásából Buza fejel kapura, az éles labdát Gallowich kiüti és a résen álló Priboj rendeltetési helyére juttatja (6: 0).,
    Két perc mulva \"meleg\" helyzet keletkezik az ujpestiek kapuja előtt, Spitzet lövés előtt Fogl II szereli, a labda Rémay Ill-hoz kerül, akinek éles lövése Fogl II-ről pattan vissza. Az UTE ezután sorozatos támadásokat indít ellenfele kapuja ellen.
    A 27. percben Jeszmás élesen a kapu mellé 16, majd egy perc mulva ugyancsak Jeszmás kísérletezik, de vehemens lövése szintén elkerüli a kaput. A pályára ezután lassanként erős szürkület borul. A 33. percben Bellák lefut, de csak eredménytelen kornert tud kicsikarni az ujpestiektől. Buza szép lövését védi ezután Gallowich, majd az UTE kornere után a 37-ik percben a sötétség miatt véget ér a mérkőzés.

    Sporthirlap, 1925. május 17.