magyarfutball.hu

UTE - BEAC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 17. forduló
referee : Vértes Imre
attendance:
  1. Sporthírlap: 4.000
  2. nela: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.26, 21:16
    A nagyszerű formában levő BEAC-halfsor sakkban tartotta az UTE erőtlen csatársorát.

    BEAC UTE 1:0 (0: 0)

    Ujpesti Stadion. — 4000 néző. — Biró : Vértes Imre.

    BEAC : Stocker — Kotraschek, Boór — Pesovnik, Sághy, Sólymossy — Pluhár, Kertész, Erhardt, Kovács-Buna, Marcinkó. —
    UTE : Augusztinovics — Fogl II, Fogl III — Hermann, Müller, Peics—Paulusz, Jeszmás, Priboj, Argyelán, Csontos.

    Az UTE kezd
    de rögtön a BEAC támad és a 4. percben Erhardt bombája közvetlenül a léc fölött süvít el. Mintegy negyedórán át tart a BEAC erős ostroma, majd Kovács-Buna és Kertész veszélyes lövése után a 16. percben vezeti Paulusz az első UTE támadást, de Jeszmás a hozzá passzolt labdát a kapu fölé lövi, és ugyanerre a sorsra jut Priboj lövése is. Ezután a BEAC nyomul föl, Kertész hatalmas lövése a kapu mellett süvít el, míg Erhardt Augusztinovics kezébe lövi a labdát. A 25. percben Erhardt jó helyzetből a háló oldalába lövi a labdát. A 30. percben Jeszmás határozza el magát gyors akcióra, de Boór biztosan szereli. A kitörő Kertészt biztos helyzetben a Fogl-testvérpár elnyomja. A 39. percben Kovács-Buna áttöri az UTE védelmet, a labdát Erhardthoz tolja, aki azonban késlekedésével elrontja a biztos gólhelyzetet és Fogl is felszabadít. Az UTE hevesen támad, Paulusz kitűnő helyzetet teremt, de Jeszmás éles lövését Stocker biztosan fogja.
    Az UTE felforgatja csapatát, Argyelán megy jobbösszekötőbe, Priboj a baloldalra kerül, míg Jeszmás lesz a center, helyet cserélnek Peics és Hermann is. Müller a jobboldalra kerül. De ez a változtatás sem segít az UTE-n.
    A második félidőben
    az UTE csapatában Hermann ismét visszamegy középre, míg Peics régi helyét foglalja el. A BEAC rögtön támad és
    a 2. percben Erhardt Kertész elé tolja a labdát, akinek hatalmas lövését Augusztinovics rávetésel oldalt tolja, s a kapu sarkába guruló labdát a befutó Kovács-Buna a hálóba küldi (1: 0).
    Ujrakezdés után Pluhár ideális szabadrugását Erhardt hajszállal kapu fölé fejeli. Csontos durva faultja után Kertész a kapu mellé lő. Fogl II. csunyán elvágja Erhardtot, a szabadrugást Sághy a kapu fölé küldi. A 17. percben ismét Paulusz vezet szép támadást, de Jeszmás a labdát a kapu fölé emeli. Sághyt Priboj, Kotrascheket Jeszmás rugja le, mire a BEAC kissé visszaesik, s inkább a védekezésre rendezkedik be. Marczinkó negyedik fedezetnek megy. A négy csatárral operáló egyetemi csatárlánc még így is frontban marad a mérkőzés befejezéséig, de minden eredmény nélkül. Az utolsó percekben az UTE próbálkozik egy támadással, de Jeszmás messze a kapu mellé lövi a labdát.

    Sporthirlap, 1925. március 23.