magyarfutball.hu

Vasas - Nemzeti SC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 13. forduló
referee : Iváncsics Mihály
attendance:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.22, 23:24
    Pompás csatárjáték mindkét részen, a Vasasoké azonban eredményesebb

    „Vasasok"—NSC 2:1 (2:0)
    Üllői-uti pálya. — Bíró: Iváncsics Mihály,

    „Vasasok": Kutrucz— Király, Rottler- Reiner, Sípos, Tomecskó— Kelcher, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer. —
    NSC: Gallovich— Havas, Török— Weinberger, Tímár, Nau— Rémay III, Volentik, Rémay II, Spitz, László.

    Az NSC kezd
    széllel támogatva, de támadása offszájdon akad meg. A szabadrugás után Takácshoz kerül a labda, aki áttöri a védelmet, de Gallovichnak sikerül a hosszú labdát elfogni. Kelchen beadását Himmer hátra adja Szentmiklóssynak, Havas rástartol és a labdát Takácsnak rugja, amely a kifutó Gallovich mellett szerencsére elkerüli a kaput (10. perc). Jellinek kitör, Gallovich a lábára dobja magát, de a labda Szentmiklóssy elé kerül, aki az üres kapu mellé lő. Nau szöktetésével László fut le, beadását Rémay II fogja,de lövés előtt leszerelik. Az NSC halfsora teljesen tehetetlen és sem a csatársort, sem a védelmet nem tudja támogatni. A 21. percben Rémay II 25 méteres gyönyörű lövése a felső lécről pattan vissza és a labda az utána ugró Kutruczról kornerre gurul. A következő percben már az NSC kapu előtt van a labda.
    Jellinek szöktetését Kerchen Takácshoz adja be, aki a labdát lestoppolja és egy dribling után 7 méterről éles lövéssel gólt rug (1:0).
    A gól után az NSC támad, Spitz kitör, lövésébe azonban Kutrucz beledobja magát és kiüti a labdát. Rémay III gyönyörű lefutása kornert eredményez, amelyet az NSC nem tud kihasználni.
    A 31. percben Havas hibáz, a labdátTakács fogja el, Szentmiklóssyhoz passzol,aki 11 méterről gólt lő a jobb sarokba. (2:0).
    A gól után rövid mezőnyjáték folyik, majd a 35. percben László lefutása góllal kecsegtet, de 3 méterről a kiugró Kutruczba rugja a labdát. A következő percben ismét László fut le szépen, beadását Volentik elhibázza, de Rémay III. elfogja és bátyjához passzol,akinek lövését Kutrucz kivédi. Ezután még Spitznek fordulásból leadott váratlan lövése ad munkát Kutrucznak. Vasas támadás után Takács a tisztán álló balszárnyra passzol, de Szentmiklóssy a kapu mellé lő. Az utolsó percek mezőnyjátékkal telnek el.
    Szünet után
    a „Vasasok" azonnal felnyomulnak, ide Jellinek lövése elkerüli a kaput. A 2. percben László—Spitz szép összjátéka után utóbbi 3 méterről lő, azonban Kutrucz véd. A játék irama lanyhul és tízperces NSC-fölény alakul ki, Rémay III szépen leszalad a labdával, lövés helyett azonban Volentikhez passzol, aki visszaadja, végül is Rémay III ,a kapu mellé lő. A 15.percben Kelchen kornert ér el amelyet Havas ment. Ezután az NSC-nek van alkalma a gólszerzésre, de Spitz és László hibáznak.
    Ismét lanyha mezőnyjáték követketik, majd a 24. percben Kelchen beadása után Takács éles lövése foglalkoztatja Gallovichot, aki azonban kiejti a labdát, amelyet Havas taccsra ment.
    A 29. percben Rémay III kidriblizi Tomecskót és Rottlert, beadja a labdát, amelyet Rémay II a kapuba emel (2: 1).
    A gólra a Vasas támadásokkal felel, eredményt azonban nem tud elérni. A mérkőzés végéig az NSC-nek még két alkalma van a kiegyenlítő gól megszerzésére, a kiszökő Spitzet azonban elnyomják, Rémay III szép beadását pedig a tétovázó csatárok elöl a Vasas védelem elhalássza.

    Sporthirlap, 1925. február 23.