magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Kispesti AC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 12. forduló
referee : Szeiff Aladár
attendance:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.22, 00:11
    A második félidőre feljavult NSC két ötletes góllal győzött-

    NSC-KAC 2 : 0 (0 : 0)
    Hungária uti pálya. — Biró: Szeiff Aladár.

    NSC: Gallovich — Havas, Török — Weinberger, Tímár, Nau — Rémay III., Volentik,_Rémay II, Spitz, László. —
    KAC: Varga — Morvay, Dudás — Raix, Beck, Buday — Fatter, Stalmach, Bene, Ölvedy, Fürstner.

    A mérkőzés
    az NSC kezdőrugásával indul meg. Egyik csapat sem kap hamar lábra, s igy az első negyedorákban könnyen szerelt váltakozó támadásokkal
    tarkított középjáték folyik.
    A 15. percben a KAC-nak adódik az első komolyabb gólhelyzet: a lefutó Fatter Stalmachnak passzol, ez késlekedik a visszaadással, Fatter offszejden kapja a labdát, de a bíró nem fütyül, Fatter befelé kanyarodik, de a 16-os sarkáról jó helyzetből a kapu fölé lő.
    A 20. percben László teremt meleg helyzetet a KAC kapuja előtt: elhuz a reástartoló Dudás mellett, lejut a kapu sarkáig, innen középre emeli a labdát, de a belsők késnek, s a labda a KAC halfok zsákmánya lesz.
    Most lelkes KAC-támadások következnek Török kornert vét. A sarok- rugásból Fürstner nehéz helyzetből magasan lő, s a labda a felső lécről a mezőnybe pattan. A 25. percben Morvay hibásan hátraadott labdájára Gallovich rosszul fut ki, a labda Fürstnerhez kerül, aki az üres kapu mellé lő. A KAC-ostromból kiszabaduló NSC-t a Spitz-László-szárny viszi frontba. László beadása Rémay III-hoz kerül, akit a lövés pillanatában Beck lekapcsol. A KAC most Ölvedy kiszökésével jut jó helyzethez, de Gallovich kifutással ment. A 37. percben László lefut, hátratolja a labdát Spitznek, aki fordulásból, közelről a kapu mellé lő. Az utolsó percekben Benének a 16-ostól a kapu mellé küldött szép lövése följegyzésre érdemes momentum.
    A II. félidő
    KAC támadással kezdődik, Bene lövését Gallovich elvetéssel védi. Ezzel az akcióval hosszu időre le is záródik a KAC támadások periódusa és az NSC mind nagyobb erővel szorítja védekezésre a kispestieket. László a 6. percben egy rosszul sikerült lefutása után rövid időre kiáll, s a játék átterelődik Rémay III oldalára.
    A 7. percben Volentik sikerült kiadásával Rémay III lefut és csaknem a kapu vonalról ivelten centerez. A labda a fejelni készülő Rémay II fejéről lecsuszik és a pompásan helyezkedő Spitzhez kerül, aki nyugodtan a kapuba helyezi (1:0).
    A gólt heves NSC-ostrom követi, amelynek előkészítésében a lendületbe jövő Rémay III-nak most már több része van. Az időközben visszatért László kevesebbet kerül frontba. A támadások hevében a dribliző Spitz véletlenül megrugja Raixot, aki rövid időre kiált.
    A 27. percben a középre huzódó Weinberger hosszu kiadásával Rémay III lefut és átvágja a labdát a baloldalra, ahol László kapja, ügyesen hátrahuzza Spitznek, ez Rémay II-nek továbbítja, aki a 16-osról a jobb felső sarokba lövi (2:0).
    A gyözelmet biztosító gól után kissé lanyhul az NSC támadókedve és a halfok teljesen visszahuzódnak a védelembe. Így a KAC-nak több alkalom nyílik a támadóakciókra, amelyek azonban nem elég erőteljesek és határozottak ahhoz, hogy eredményre vezethessenek. A 36. percben Fatter lefutása és beadása az egyetlen helyzet, amely veszélyesnek látszik, de a belsők lekésik a kapu elött elhaladó labdát.

    Sporthirlap, 1925. február 16.