magyarfutball.hu

MTK - Törekvés 5 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 11. forduló
referee : Kiss Tivadar
attendance:
  1. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.17, 19:29
    MTK-Törekvés 5:1 (3:1)
    Hungária-uti pálya. — 5000 néző. — Biró: Kiss Tivadar.
    Az MTK Orth és Molnár szenzációs játékával vívta ki nagy gólarányu győzelmét a derekasan küzdő Törekvés ellen.
    MTK: Remete — Mandl, Senkey I— Nádler, Weszter, Nyul II. — Senkey II, Molnár, Orth, Varga, Jeny. —
    Törekvés: Lantos— Mészáros, Siegl— Wéber, Lugosi, Bartos — Szántó, Palkó, Kautzky, Tritz, Schreiber.

    A játékot

    az MTK kezdi és Orth támadása már az első percben kornert hoz.
    Jeny beadását Senkey II. fejeli, a labdát azonban Mészáros csak kézzel tudja elhárítani, amiért 11-es jár és Molnár abból az első percben meg is szerzi a vezetést (1:0).
    A 3. percben Mandl hendszet vét a 16 os vonalon, de abba nem veszi észre.
    A 4. percben Nadler remplizi Schreibert, mindketten a földre kerülnek, mire a bíró 11-est ítél, amelyből Szánthó megszerzi a kiegyenlítést (1:1).
    A 6. percben Tritz kiszökik, de lapos lövését Remete védi. A 8. percben a Törekvés támadását Senkey csak korner árán tudja megakasztani. Orth szökteti Jenyt, de utóbbit faultolják, Senkey szabadrugása a kapu mellé, Tritz hosszu lövése föléje jut. A 11-ik percben Senkey II. beadását Lantos fogja. A 12. percben Orth átdolgozza magát a védelmen, de nem jól sikerült lapos lövését Lantos rávetéssel védi. A 18. percben Szánthó kornert ér el Nyullal szemben, amelyet Mandl ment. Tritz pompás akciójának befejezéseképen közelről a kapu fölé lő. A 21. percben Szántó beadott labdájával Kautzky kiugrik, de szép lövése a kapufa mellett megy el.
    A 34. percben Orth szabadrugása kornert hoz, Jeny beadását Weber a saját kapujára fejeli, a labda kapufát éri ahonnan a meglepett Lantos a még jobban benyomja a hálóba (2: 1).
    .A 28. percben Kautzky az félvonalról indulva, átdolgozza magát a védelmen, de Remete elkapja elöle a labdát. A 37. percben Jeny offszájdról indul, közeli lövését azonban Lantos fogja. A 38. percben az MTK kornert ér el, de Orth lövését Lantos védi. A 39-ik percben Orth—Jeny támadását Siegl csak korner árán tudja parírozni, a kornert Lantos kiöklözi.
    A 40. percben Senkey II. beadását, Orth átlépi, mire a résen álló Jeny szép csavart, lövéssel megszerzi a harmadik gólt (3 :1).
    A 42. percben Molnár—Senkey II csodaszép összjátéka után a labda Jenyhez kerül, akinek a lövése a kapu mellé jut. Orth—Jeny—Varga összjátékától utóbbi 3 lépésről Lantos kezébe lő. A 44. percben Mandl fautolja Kautzkyt, a megítélt 20 méteres szabadrugást Szánthó jól lövi, de Remete bravuros rávetéssel, ment.
    A második félidőt
    a Törekvés támadása vezeti be, de Palkó támadását Senkey szereli.
    A 4. percben egy előre adott magas labdát Siegl és Bartos elnéz, mire a résen levő Molnár kettőjük között kiugrik és Lantos mellett a hálóba helyezi a labdát. (4:1).
    A 6. percben Orth támadását az utolsó pillanatban szerelik. A 9. percben az MTK belső trió gyönyörű támadásának befejezéseképen Varga lapos lövését Lantos kornerre védi, a kornert ugyanő a kapu fölé fejeli. A 13. percben Molnár nagyszerűen áttör, a védelem átadását azonban a jó helyzetben levő Varga elrontja. A 15. percben Nyul II. Tritzet gánccsal akasztja meg, a szabadrugást Wéber jól rugja, de Remete résen áll. Ugyanez a sorsa Wéber egy későbbi szabadrugásának. A 27. percben Molnár szökteti Senkey II-t, beadását azonban Orth kapu fölé tereli. A kapurugásnál Orth adja fel a meglepett Lantosnak a labdát, amit a közönség hahotával fogad, a bíró azonban észre veszi, lefujja az esetet és figyelmezteti Orthot. A 29. percben Orth a félvonalról indulva átdolgozza magát a védelmen, de az utolsó pillanatban kornerre szerelik. A 31. percben Palkó lövését Remete fogja. A 33. percben egy néző megsérti az egyik határbírót, mire a játék 2 percig szünetel.
    A 37. percben Senkey II beadáleadását Orth a bekkek között kiugorva, kapásból az ellenkező sarokba vágja. A nap legszebb gólja: (5 :1).
    A 39. percben Varga éles lövése a kapu mellé megy. A 41. percben Lenkey II beadását Lantos fogja. A 44. percben korner után az offszeiden álló Orth a kapuba lövi a labdát, a biró természetesen nem ítél gólt.

    Sporthirlap, 1924. december 9.
     
  2. avatar: heimo