magyarfutball.hu

Kispesti AC - III. Kerület 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.17, 23:25
    KAC—III. ker. TVE 2:0 (2:0)
    Lóverseny-téri pálya. — 4000 nézó. — Biró: Fenyves Miklós
    A KAC lendületes csatárjátékkal szerzett góljait a pompás védelem a II. félidőben kitartóan védte meg.
    KAC: Varga — Saguly, Dudás — Gyurkovits, Beck, Buday - Fatter, Raix, Bene, Fürstner, Gulyás. — III. ker. TVF.: Neuhaus— Harrer, Mayherr — Werner, Kovásznay, Keck— Schultheiss, Götter, Horváth, Szabó, Dröszler.

    A Játék,
    Neuhausnak, az ujlakiak kapusának késése miatt mintegy 20 perccel 12 óra után kezdődik. Rögtön a KAC kerül frontba és komolyan fenyegeti a III. kerületiek kapuját!
    A 2-ik percben Mayherr hazaadott labdáját Neuhaus rávetéssel fogja, de kiejti kezéből, mire a szemfüles Raix hirtelen rástartol és a hálóba továbbítja. (1:0.)
    A gól után fokozódik a tempó, most már a III. kerületiek is gyors támadásokat vezetnek, de eredmény nélkül. Igen változatos a játék, egyik percben az ujlakiak, másik pillanatban a KAC kapuját fenyegeti veszély, a lövések azonban vagy célt tévesztenek, vagy az erélyesen közbelépő védelmek szerelik az akciókat.
    A második negyedóra közepén gyors egymásutánban két III. kerületi korner, amelyet azonban nem tudnak értékesíteni. Ezután némileg ellanyhul a játék, hogy az utolsó negyedórában ismét uj erővel lendüljenek előre a csatársorok.
    A 37. percben Gyurkovits gyönyörűen előreadott labdáját a kaputól 20 méterre Bene váratlanul kapásból nagy erővel küldi a III. kerületiek kapujába (2:0).
    Kétségbeesett erőfeszítések a III. kerületiek részéről félidő végéig, az eredményen azonban változtatni nem tudnak.
    A második félidőt
    a KAC kezdi és már az első percben Bene lövése veszélyezteti Neuhaus kapuját. Ezután a
    III. kerületieken a támadás sora, de Dröszlert Gyurkovics oly csunyán faultolja,hogy Dröszler több métert csuszik az arcán. A megítélt szabadrugásból a III. kerületiek kornert érnek el (5. perc), amely azonban eredménytelen marad.
    Hullámzó játék után az első negyedóra vége felé Dröszler lefutása és jó beadása igen sulyos kavarodást teremt a KAC 16-os vonalán belül. Több mint egy fél percig közvetlenül a kapu előtt folyik a játék, de a tömörült KAC védelem nagy önfeláldozással minden lövést megakadályoz.
    A második negyedóra a KAC támadások ideje. Bene tiszta helyzetbe kerülve 8 méterről a kapu mellé lő. Egy perccel később a belső csatárok támadását Neuhaus kornerre menti. KAC támadások után Dröszlerhez kerül a labda, akit Gyurkovits durván gáncsol, amiért a bíró kiállítja.(28. perc.) Egy perc mulva Kovásznay követi el ugyanezt a sulyos hibát Fürstnerrel szemben, de ő bírói megintéssel szabadul.
    Dröszler kiszökése eredménytelen kornert hoz a 34-ik percben. Ugyanilyen sorsra jut a KAC-nak Fatter lefutásából alakult kornere is. A III. kerületiek az utolsó percben a testierő teljes kihasználásával fekszenek bele a küzdelembe. Mayherrt kénytelen a bíró kiállítani sulyos szándékos durvaságért. Az ujlaki csapatot ezután felforgatják, Szabó megy hátra a védelembe, de fokozott erőfeszítésekkel sem képesek a jól védekező KAC ellen az eredményen változtatni.

    Sporthirlap, 1924. december 9.