magyarfutball.hu

Törekvés - Kispesti AC 1 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 8. forduló
referee : Orova Henrik
attendance:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 2.600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.15, 19:46
    KAC-Törekvés 3:1 (2:0)

    Üllői-út - Bíró : Orova Henrik
    A KAC friss csapata még több gólt is érhetett volna el a bizonytalan Törekvés védelemmel szemben
    KAC: Varga- Saguly, Dudás- Gyurkovits, Beck, Buday— Gresch, Bene, Fürstner, Ölvedy, Gulyás. — Törekvés: Lantos— Mészáros, Siegl—L ugossi, Wéber, Iváncsics— Szántó, Tritz, Veréb, Bartos, Schreiber.

    Törekvés kezd,
    s az első tíz percben oly lanyha a játék, mintha valami oldboj meccs kerülne lejátszásra. Az első meleg helyzet csak a 12. percben adódik a KAC kapu előtt, melyet azonban Dudás tesz ártalmatlanná. A 14. percben Veréb elfaultolása miatt a Törekvés eredménytelen büntetőt rug. A KAC lassan jön lendületbe. Néhány perces Törekvés támadás után
    a 19. percben Fürstner kiugrik, félvonalon balra elkanyarodik s az eleje futó Siegl mellett elhuzva, közelről megszerzi a vezetést (1: 0).
    A KAC lelkes támadásai egy percre nem hagynak alá, sőt mindinkább veszélyesebbek, mert a Törekvés közvetlen védelme igen gyengén áll a lábán s így könnyen megingatható. A 23. percben Bene szökteti az offszájdon álló Grescht, aki éles lövéssel ujabb gólt lő, melyet azonban a bíró nem ítél meg.
    Heves KAC offenzíva következik. A közönség egy része Orova ítélkezéseit zajongással kiséri. Lassan kialakul a kispestiek tartósabb fölénye.
    A 38. percben Gulyás szökteti Ölvedyt, aki egyedül száguld végig a félpályán anélkül, hogy Siegl, Mészáros és ismét az eleje kerülő Siegl feltartóztathatná a mintegy 10 méterrel óriási erővel vedhetetlen gólt lő. (2 :0).
    Az eredmény láttára a Törekvés lagymatagon játszó csatársora felocsúdik s Szántó révén két formás támadást is vezet, azonban a masszív KAC védelemmel szemben nincs elég energiájuk a jól kieszelt akciók teljes befejezésére.
    Szünet után
    a Törekvés nagy elánnal megy a küzdelembe, de a kispestiek csakhamar ellentámadással válaszolnak, aminek rövidesen meg is van az eredménye. A 4. percben Bene Siegltől elszedi a labdát s kitolja Greschnek, ő viszont Fürstnernek adja át, aki jobboldalról éles szögből az ellenkező sarokba szép gólt lő. (3 :0).
    A behozhatatlannak látszó előny a Törekvés csapatát idegessé, kapkodóvá teszi. A 7. percben Buday erősen ivelt labdával szökteti a csatársort A labdára Fürstner fut rá s fejelni akarja, amikor Lantos előugrik s leszedi fejéről a labdát. A nagy összeütközés következtében Lantos magasból a gerincére esik, ugy hogy sérülése miatt két percig szünetel a játék. Lantos helyett Wéber áll be a kapuba, de Lantos csakhamar elfoglalja helyét, bár félig kábultan támolyog a kapujába. A 11-ik percben Szántó feltartóztathatatlanul lefut, beadását Gyurkovits kézzel üti le a 16- oson belül, 11-es ! Szántó jlövi be védhetetlenül! (3:1).
    A csapatok a továbbiak folyamán nem nagyon erőltetik meg magukat, látszólag a Törekvés is belenyugszik ellenfelének győzelmébe. A KAC van a mérkőzés további részén fölényben. Ölvedy közelről kapu mellé plasszíroz (24. p.), majd a 28. p.-ben Ölvedy a balszélen 3—4 ellenfelét kidriblizve a kornervonalig jut le, ott áttolja Benének, aki élesen kapufát lő, a visszapattanó labdát Wébernek sikerül a mezőnybe juttatnia. A hátralévő időben a Törekvés egy veszélyes támadása érdemel említést, amikor is Sehreiber gyönyörű éles lövése csak kevéssel kerüli el Varga szentélyét.

    Sporthirlap, 1924. november 10.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.29, 11:46
    KAC—Törekvés 3:1 (2:0)
    Üllői-ut. Biró: Orova.
    KAC: Varga—Saguly, Dudás— Gyurkovits, Beck, Budai—Gresch, Bene, Fürstner, Ölvedy, Gulyás.
    Tör.: Lantos—Mészáros, Siegl - Lugosi, Wéber, Iváncsics— Szántó, Tritz, Veréb, Bartos, Schreiber.

    1:0 Fürstner (19 p.)
    2:0 Ölvedy (38 p.)
    3:0 Fürstner (49 p.)
    3:1 Szántó (56 p.)
    Nemzeti Sport, 1924.11.10.