magyarfutball.hu

Zuglói VII. Ker. AC - Vasas 0 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 7. forduló
referee : Iváncsics Mihály
attendance:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.08, 19:19
    Vasas-Zugló VII. ker. AC 3:0 (0:0).

    — Hungária-uti pálya. — Bíró: Iváncsics Mihály —
    — A tartalékos zuglói védelem csak egy félidőn át tudott ellenállni a Vasas támadásoknak. — Vasas: Kutrucz— Király, Rottler — Klein, Sipos, Tomecskó — Katzer, Takács, Rozsos, Szentmiklóssy, Himmer. —
    Zugló: Nyerges — Maszlonka, Blaskó — Goldmann, Pálffy, Ellinger — Dobó, Sefcsik, Kittl, Vaczek, Neumayer.

    Zugló kezd,
    de erőtlen támadását a Vasasok hajfsora szereli és azonnal frontba dobja a csatársort, azonban Takács szöktetése offszájdon találja kapust. Zugló ellen támadását Neumayer lövése fejezi be, amelyet Kutrucz véd. Ezután sűrűbb Vasas támadások következnek. A támadásokat Neumayer lefutása szakítja meg, akinek beadása Rottlerről kornerre pattan. A sarokrugást Kutrucz szépen lehuzza. A Vasas csatárok nagyon erélytelenül mozognak a zuglói védelemmel szemben és egy ideig mezőnyjáték folyik. A közönség, amely már gólra éhes, türelmetlenül lármázik és biztatja a Vasasokat. Ekkor Rozsos egy szerencsés kiugrás után hosszu lövést küld a kapura, de Nyerges védi. Vaczek veszélyes támadását Klein parírozza. A Vasas fölénybe kerül. A 21. percben Rozsos Szentmiklóssyhoz, ez Takácshoz passzol, akinek lecsuszott lövését Nyerges elvetéssel védi. Szép kombinációk alig akadnak, nagy csapkodás jellemzi a félidőnek ezt a részét. A gyenge Vasas-támadások megtörnek a Zugló védelmén, míg a zuglói szélsők beadásai Kutrucz zsákmányai lesznek. A 40. percben Maszlonka hendszet vét. A megítélt szabadrugásból a labda Takács elé kerül, aki tiszta helyzetből kapufát lő. Egy perccel a szünet előtt a Zuglónak is alkalma lenne megszerezni a vezető gólt. Sefcsik pompás szöktetésével Neumayer befut az ötös sarkáig, de a kifutó kapus mellett a külső hálóba lövi a labdát. A kapurugás után véget ér a félidő.
    Szünet után
    Sefcsik helyet cserél Kittl-vel és először a zuglói csatárok közelítik meg az ellenfél kapuját és az első öt percben erősen támadnak. Lassan azonban a Vasasok is lábrakapnak és változatosabb lesz a játék képe.
    A 12. percben Takács lő kapura, de a labda emberbe megy, onnan Rozsos elé kerül, ő a tisztán álló Himmerhez passzol, akinek 8 méteres lövését Nyerges nem tudja védeni. (1:0).
    Zugló erélyes támadásokkal felel a gólra, Vaczek éles lövése azonban a felső kapufa mellett süvít fel. A 18. percben Katzer beadását Takács elcsavarja a kapu előtt, a labda Himmerhez kerül, de taccsra szerelik.
    A 25. percben Klein lapos passzából Takács lő a kapura, amelyet Nyerges csak kornerra tud védeni.
    Katzer sarokrugását Szentmiklóssy Himmerhez passzolja, akinek közeli lövése a felső kapufa alatt a hálóba jut (2: 0).
    A gól után láthatóan visszaesik a Zugló csapata és a Vasasok többet támadnak. Az utolsó percekben a zuglói csatársor még egyszer megpróbál eredményt elérni, de nem sikerül, mire ismét a Vasasok kerülnek frontba és
    a 44. percben Takács—Rozsos összjátékából utóbbi gyönyörű lövéséből a harmadik gól esik.
    Ujrakezdés után csakhamar vége a félidőnek.

    Sporthirlap, 1924. november 30.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.28, 14:27
    Vasas—Zugló 3:0 (0:0)
    Hungária-ut. Biró: Iváncsics.
    Vasas: Kutrucz — Rottler, Király — Klein, Sípos, Tomecskó — Katzer, Takács, Rozsos, Szemtmiklóssy, Himmer.
    Zugló: Nyerges — Maszlonka, Blaskó — Goldmann, Pállfy, Ellinger — Dobó, Sefcsik, Kittl, Vaczek, Neumayer.

    1:0 Himmer (57 p.)
    2:0 Himmer (70 p.)
    3:0 Rozsos (89 p.)
    Nemzeti sport, 1924.11.02.