magyarfutball.hu

Budapesti TC - BEAC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 2. forduló
attendance:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: 1.000
  3. nela: 1.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.01, 23:46
    BEAC-BTC 0:0

    Millenáris-pálya. — 1000 néző. — Bíró: Bálint László dr.
    Két teljesen formán kivül levő csapat nivótlan, sivár küzdelme.

    BEAC: Fábián— Kotraschek, Boór— Pesovnyik, Sághy, Hidassy— Pluhár, Kertész, Erhardt, Kvasz, Marczinkó.
    BTC: Palcsek— Horváth I, Gruber— Borsányi, Buchnitz I, Jalovitzky— Kirschenbaum, Buchnitz II, Schweng, Horváth III, Molnár.

    A BEAC kezd

    gyenge széllel szemben. Rövid játék után a bíró megállitja a mérkőzést, mert a 16-os vonalak nincsenek láthatóan feltüntetve. Néhány percnyi szünet után hullámzó játék folyik. A 8. percben a kitörő Kertészt Gruber felvágja és a bíró tizenegyest ítél. A tizenegyest Pluhár a kapuba rugja, de közben ujból megszólal a bíró sípja, mert Palcsek jóval a kapuvonal előtt helyezkedett el. A BEAC gólt reklamál, de a bíró ujra rugatja a büntetőrugást. A második tizenegyest is Pluhár lövi, ámde most a felső kapufa belső részét éri a labda, ahonnan a kapuvonalra, majd pedig Pluhár elé pattan, aki másodszor érintve a kifutó kapus fölött, kapu fölé emeli. (A bíró nem ítél a kétszeri érintés miatt szabadrugást.) — Az izgalmas esemény után váltakozó játék következik. A 22. percben Horváth I. hibájából Kertész kiugrik és lövését Palcsek csak elvetéssel tudja kornerre védeni. Marcinkó sarokrugása után nagy kavarodás a BTC kapuja előtt, a labda Pluhárhoz kerül, akinek lövése azonban kapu fölé jut. A 30. percben a BTC vezet támadást Molnár révén, akinek beadása azonban Fábián biztos zsákmánya lesz. A következő pillanatban már Erhardtnál van a labda, szökteti Pluhárt, akinek beadását Marcinkó lövi kapura, de a labda Palcsek felemelt kezéről a kapufára, onnan pedig kornerre pattan. A félidő végéig a BTC a többet támadó fél, de eredményt elérni nem tud.

    Ujrakezdés után

    a BEAC csapatában Kvasz helyet cserél Erhardttal. Váltakozó támadásokkal telik el a félidő nagyobb része, amelyek nem jutnak el a kapuig. A tulhangos közönség köréből egy bírói ítélkezésnél valaki a közönség köréből megsérti a bírót, aki megállítja a mérkőzést és a sértegetőt a rendőrség leigazolja. A 23. percben Borsányi szabadrugását Fábián fogja.
    Horváth III. ráfut és veszélyesen Fábiánba talpal, amiért a bíró kiállítja. Ezután a BTC 10 emberrel játszik és mintha a játéka most egységesebb lenne. Az utolsó negyedórában egyetlen veszélyes esemény történt. Marcinkó pompásan lefutja a BTC védelmét, közvetlenül a kapuig viszi a labdát, de amikor lőni készül, Palcsek rádobja magát és kiüti. A legveszélyesebb gólhelyzet volt, amelyből több hidegvérrel könnyen megszerezhette volna a BEAC győztes gólját.

    Sporthirlap, 1924. szeptember 29.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.27, 14:55 (szerk.: 2022.06.02, 10:27)
    BEAC-BTC 0:0
    Millenáris. Bíró: Bálint dr.
    BEAC: Fábián — Kotraschek, Boór—Pesovnik, Sághy, Hidassy— Pluhár, Kertész, Kvasz, Erhardt, Marczinkó.
    BTC: Palcsek—Horváth I., Gruber—Borsányi, Buchnitz II., Jaloveczíky—Kirschenbaum, Horváth III., Schweng, Buchnitz I., Molnár.

    Nemzeti Sport, 1924.09.29.