magyarfutball.hu

Kispesti AC - 33 FC 2 : 3 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 2. forduló
referee : Gerő Ferenc
attendance:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. Nemzeti Sport: 3.000
  3. nela: 3.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.11, 21:21
    A formájukban nagyot javult „33“-asok saját pályáján győzték le a KAC-ot.

    „33“ FC-KAC 3 : 2 (2 :1)

    — Sárkány utcai pálya. — 1500 néző. — Biró : Gerő Ferenc. —
    „33“ FC: Zsák — Oláh, Baranyai — Beller, Zloch, Pintér — Krámer, Ivanics, Pipa, Strausz, Ujváry. — KAC: Varga — Saguly, Morvay — Beck, Gyurkovics, Buday — Gresch, Raix, Csida, Krausz, Gulyás.

    A „33“ FC kezd
    nappal hatban.
    Rövid mezőnyjáték után a 3. percben Ivanics szökteti Ujváryt, aki lefut és jó helyzetbe kerül, de lövés előtt Buday leszereli. A KAC ellentámadásából Gulyásnak adódik jó helyzete, de soká habozik és Beller elhárítja a veszélyt. Ezután a „33“-asok veszik át a támadó szerepet. A 17. percben Ujváry biztos gólhelyzetből messze a kapu mellé gurítja a labdát.
    A 8. percben Ivanics összeütközik Gyurkoviccsal és a térdét erősen megrándítva, egy percre elhagyja a pályát. A 14. percben szabadrugáshoz jut Kispest csapata, Buday husz méteres éles lövését Zsák remek elvetéssel kornerre tolja ki.
    A 15. percben a lefutó Krámert Morvay kézzel tartja fel. Oláh huszméteres éles szabadrugása a felső lécről pattan vissza.
    A 21. percben Ivanics ismét megrándítja a lábát és elterül a földön , a bíró azonban nem állítja meg a játékot s a labda a belsők összjátékából Ujvárihoz kerül, aki rendkívül nehéz helyzetből Varga feje fölött az ellenkező sarokba csavarja (1:0).
    Ivanicsot kiviszik. A váratlan gól heves támadásra serkenti a KAC-ot. A tizenhatoson szabadrugáshoz jutnak, de Raix labdáját Csida a kapu mellé fejeli. A 28. percben Ivanics visszajön és helyet cserél Krámerrel. A 30. percben Ivanics pontos előreadását Pipa mellel fogja és a kifutó Varga mellett vehemens lövést küld a kapura, az éles labda a felső kapufa alsó éléről a hálóba pattan (2:0).
    Egy perc múlva a KAC kornert ér el, amelyből Csida gólnak látszó közeli lövését Zsák pompásan parírozza. A 33. percben ismét veszélyes helyzetet teremtenek a kispesti csatárok a budaiak kapuja előtt, amelyet szintén Zsák tisztáz. Most egy ideig a „33“-asokat látjuk frontban, de eredményt nem tudnak elérni.
    A 42. percben Gresch beadásából Oláh a saját kezére emeli a labdát, a „33“ FC egész védelme megáll, a tizenegyest várja, amiikor Csida feltalálja magát és három lépésről a balsarokba gurítja a labdát. (2 :1).
    A KAC támadásaival ér véget a félidő.
    Helycsere után
    egy ideig mezőnyjáték folyik. A 6. percben Csida lövését Zsák biztosan fogja. A 8. percben az ötös vonalon dribliző Pipát Buday faultolja. A tizenegyest Oláh nagy erővel lövi, de a labdát Varga a felsőlécnek üti, ahonnan Pipa elé pattan, őt azonban a bíró sípja fault miatt megállítja. A veszély elmultával a kispestiek támadnak, de egy eredménytelen sarokrugáson kívül mást felmutatni nem tudnak. A 16. percben Ivanics összeütközik Morvayval és végleg elhagyja a pályát.
    A 17. percben Oláh egy ötven méteres hatalmas szabadrugását Pipa stoppolja, a labdát átadja Strausznak, aki visszajátszik és Pipa jobbra kitörve, a kifutó Varga mellett nyolc méterről gólt lő. (3 : 1).
    A KAC most hatalmas finisbe kezd.A 23. percben Gresch beadását Csida Zlochnak lövi, majd Gresch szabadrugását Baranyai hárítja el. A 27. percben Beck faultja miatt szabadrugáshoz jutnak a fekete-fehérek, Oláh éles szabadrugását a KAC-védelem nehezen tisztázza. Három perc mulva Gulyás fut le, de beadását Zsák biztosan fogja
    . A 31. percben Baranyai a taccsvonalon faultolja Gulyást, a szabadrugást szintén Gulyás lövi, a labdára Zsák és Zloch egyszerre ugornak, miközben Zloch meglöki Zsákot, ugyhogy utóbbi csak ujjai hegyével tudja érinteni a labdát, de fogni nem s az a bálóba jut. (3 :2.)
    Egy perc mulva kiegyenlíthetne a KAC: Baranyai hatalmas luftot rug, de Csida a kifutó Zsák mellett az üres kapu mellé guritja a labdát. A játék egyre izgalmasabbá válik, a KAC állandóan támad. A 36. percben Krausz dribling után beállítja a labdát, azonban éles, lapos lövését Zsák fényes elvetéssel kivédi.
    A 38. percben Oláh hosszu szabadrugása alig a léc fölött halad el, majd az előretörő Morvay lövi élesen a kapu mellé a labdát. A 40. percben Gulyás gólnak látszó lapos lövése a kapu mellett süvít el. Az utolsó percekben a KAC vehemensen támad, de eredmény nélkül.

    Sporthirlap, 1925. szeptember 7.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.13, 18:21
    Sárkány utca. Bíró: Gerő Ferenc.
    33 FC: Zsák — Oláh, Baranyay — Beller, Zloch, Pintér — Kramer, Ivanics, Pipa, Strausz, Újvári.
    KAC: Varga — Saguly, Morvay — Beck, Gyurkovits, Buday — Gresch, Raix, Csida, Krausz, Gulyás.

    Nemzeti Sport, 1926.09.07.

    Góllövők: Csida (41 p.), Raix (76 p.), illetve Újvári (21 p.), Pipa (30 p., 62 p.)